Ekonomi26 Prill 2022, 16:04

Vendimi/ Ulet çmimi i naftës dhe i benzinës, nuk ndryshon vlera e gazit

Shkruar nga Pamfleti
Vendimi/ Ulet çmimi i naftës dhe i benzinës, nuk ndryshon vlera

Ulet çmimi i karburantit në vend. Bordi i Transparencës u mblodh sot ku vendosi kuotat e reja. Sipas të dhënave, nafta do të tregtohet me 226 lekë për litër nga 232 që ishte më parë.

Çmimi i benzinës është ulur në 206 lekë për litër nga 212 lekë që ishte më parë. Ndërsa gazi nuk ka ndryshuar duke mbetur po 104 lek për litër

Njoftimi i Bordit të Transparencës

Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 26 Prill 2022 vendosi çmimet e reja të shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë për tregun vendas. Këto çmime reflektojnë ndryshimet që janë shfaqur në tregjet ndërkombëtare.

Nisur sa më sipër, bazuar në metodologjinë e ndërtimit të çmimeve sipas nenit  21/5 të Aktit Normativ,  Bordi vendosi:

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me shumicë të produkteve për datën 26.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

214 Lekë/litri për gazoilin;

194 Lekë/litri për benzinën;

92 Lekë/litri për gazit të lëngshëm të naftës.

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me pakicë të produkteve për datën 26.04.2022 deri në mbledhjen e ardhshme të Bordit, si më poshtë:

226 Lekë/litri për gazoilin;

206 Lekë/litri për benzinën;

104 Lekë /litri për gazit të lëngshëm të naftës.*( çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Ekonomi #benzina #bordi çmime gazi nafta