Bota18 Prill 2022, 18:53

Vladimir Putin nderon ushtarët që masakruan civilët në Bucha, u jep titull për “heroizimin e treguar”

Shkruar nga Pamfleti
Vladimir Putin nderon ushtarët që masakruan civilët në

Ushtarët që masakruan me qindra civilë në Bucha janë nderur nga presidenti rus Vladimir Putin. “BBC” raporton se Vladimir Putin i ka dhënë titull nderi një brigade të akuzuar nga Ukraina për kryerjen e mizorive në qytetin e Bucha.

Një dekret i nënshkruar nga Putini i dha Brigadës së 64-të të Pushkës Motorike titullin “Roje” për “heroizmin dhe guximin masiv, këmbënguljen dhe guximin” e anëtarëve të saj.

Ukraina thotë se më shumë se 300 civilë u vranë nga rusët në Bucha – Moska mohon çdo përfshirje. Pak ditë më parë, kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Penale, Karim Khan e ka konsideruar situatën në Ukrainë një skemë krimi, duke theksuar se aty janë kryer krime, hetimi i të cilave është pjesë e juridiksionit të Gjykatës së Hagës.

Pas një vizite në Bucha, Khan deklaroi se: “Ukraina është një skenë krimi. Ne jemi këtu sepse kemi arsye të arsyeshme për të besuar se krimet brenda juridiksionit të GJNP-së po kryhen. Ne duhet të shpojmë mjegullën e luftës për të arritur tek e vërteta, të mbijetuarit dhe familjet e viktimave do të jenë partnerë të plotë në përpjekjet tona kolektive për të dhënë drejtësi”.

Bota #Bucha Putin titull ushtare