Aktualitet 9 Tetor 2018, 20:17

Zbulimi i fundit! Ky çaj pastron gurëzat e dhëmbëve, mbron qelizat e trurit dhe përshpejton rënien në peshë

Shkruar nga Pamfleti
Zbulimi i fundit! Ky çaj pastron gurëzat e dhëmbëve, mbron

Zbulimi i fundit! Ky çaj pastron gurëzat e dhëmbëve, mbron qelizat e trurit dhe përshpejton rënien në peshë

Nëse deri më tani keni dëgjuar të flitet vetëm për përfitimet shëndetësore të çajit jeshil apo të zi, ka ardhur koha të njihni dhe ato të çajit të bardhë, i cili është po aq i dobishëm për organizmin.

Ashtu si çajrat e lartëpërmendur dhe çaji i bardhë është i pasur në antioksidantë, dhe vjen nga bima Camellia sinensis, e njëjta bimë që përdoret për të bërë çajin jeshil dhe atë të zi. Ai i nënshtrohet përpunimit minimal për të ardhur tek ju si një opsion i një çaji pak të ëmbël, por i pasur me polifenole, dhe komponime të tjera kuruese.

Përfitimet e çajit të bardhë

Hulumtimet kanë treguar se krahasuar me çajin e gjelbër, çaji i bardhë përmban një nivel të ngjashëm antioksidantësh dhe polifenolësh, të cilat parandalojnë dëmet e shkaktuara nga radikalët e lirë

Polifenolet dhe taninet e gjendura në çajin e bardhë ndihmojnë në pastrimin e pllakëzave e gurëzave duke parandaluar rritjen e baktereve në gojë falë fluoridit që përmban.

Ashtu si çaji jeshil, çaji i bardhë përmban komponime të cilat në mënyrë natyrale nxisin funksionimin e metabolizmit.

Hulumtimet kanë treguar se çaji i bardhë mund të ndihmojë në shëndetin riprodhues veçanërisht tek meshkuj. Sipas një studimi të vitit 2016, ekstrakti i çajit të bardhë ishte në gjendje të përmirësonte cilësinë e spermës

Çaji i bardhë përmban catechins që mbrojnë trurin nga dëmtimet e shkaktuara nga stresi oksidativ dhe toksiciteti. Antioksidantët e çajit të bardhë gjithashtu mund të ndihmojnë në përmirësimin e funksionit njohës dhe të zvogëlojnë rriskun e sklerozes.

Shendeti