Bujar Nishani

15 Korrik 2018, 08:4908:49Politike

21 Prill 2018, 10:0710:07Aktualitet
Bujar Sheshi (Shesha), 45 vjet spiun i maskuar, Bujar Nishani (Mehmeti) e ka graduar në detyrë me “dosje të pastër” - Aktualitet
Aktualitet28 Janar 2019, 23:22

Bujar Sheshi (Shesha), 45 vjet spiun i maskuar, Bujar Nishani (Mehmeti) e ka graduar në detyrë me “dosje të pastër”

Shkruar nga Pamfleti

Bujar Sheshi (Shesha), 45 vjet spiun i maskuar, Bujar Nishani (Mehmeti) e ka graduar në detyrë me “dosje të pastër”

Sipas dosjes së tij personale, rezulton se Bujar Sheshi (Shesha) ka qenë 28 vite, spiun sigurimi aktiv dhe qysh prej datës 13 shkurt 1974 kur është rekrutuar, ai rezulton 45 vjet spiun i maskuar, që “çuditërisht”, i ka shpëtuar spastrimit të pushtetit Berisha, kur zëvendësoi drejtësinë e regjimit komunist, me “drejtësinë demokratike të plepave”

Para 2 ditësh, u publikua skandali  i rëndë shtetëror, se në strukturën e drejtësisë së re, të quajtur Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP), jo ka depërtuar pa dashje, por është përzgjedhur e caktuar me klientelizëm edhe një ish-spiun “veteran” i Sigurimit të Shtetit, prokurori Bujar Sheshi (Shesha).

Pas këtij skandali, një dokument i ardhur në “PAMFLETI”, provon me shkresë zyrtare shtetërore, “Venusi”-in Bujar Sheshi (Shesha), përveç ish-Presidentit Sali Berisha, “armikut të betuar” të spiunëve, nuk e paska “zbuluar” dot, as ish-Presidenti Bujar Nishani (Mehmeti), i cili e ka promovuar në disa detyra deri në kupolën e Prokurorsë së Përgjithëshme.

Po ish-Presidenti Bujar Nishani (Mehmeti), “adashin” e tij Bujar Sheshi (Shesha) edhe “koleg” si ish-spiun sigurimi, rezulton se e ka promovuar e graduar në detyra të tjera të larta, në prokurorinë Shqiptare, duke “ia larë me sapun Venus”, njollën që shefi i tij Berisha, e urren aq shumë.

Dokumenti që po publikojmë, është Dekreti Nr. 8883, datë 8 janar 2015, për tranferim-emërimin e prokurur “Venusit” Bujar Sheshi për cilësi të larta profesionale e morale, nga Prokuroria e Përgjithëshme, në detyrën Prokuror në Prokurorinë e Apelit për Krimet e Rënda, duke e shoqëruar, me një “dosje të pastër” pa “njollë” nga bëmat e kohës së diktaturës.

Mirëpo, rezultoi se gjithë të tjerët në këto 26 vite, edhe komisioni që përzgjodhi anëtarët e Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP), bëri sikur nuk ia “zbuloi dot njollën”, ish-spiunit “Venusi” dhe e emëroi atë, në këtë institucion, për të zbatuar drejtësinë e re./Pamfleti/

Ja fakt shkresor nga verifikimi i dosjes “Venusi” 


Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

 

“Nga verifikimi i kryer, rezulton se figuron dokumentacion, i krijuar nga struktura e ish-Sigurimit të Shtetit, për shtetasin Bujar Sheshi (Shesha). Kartela Model-2, Nr 8023, me këto të dhëna: – Bujar Rasim Shesha, i datëlindjes 1957, vendlindja Tiranë, arsimi me dy të mesme, nxënës në shkollën “Petro Nini Luarasi”, me pseudonimin ‘Venusi’, sektori V, drejtimi inteligjencë-rini. Data e tërheqjes në bashkëpunim 13.02.1974’.

 

 

Ja cfarë detyron ligji, për emërimet e prokurorëve, në struktrat e reja të drejtësisë

Në nenin 7, pika 2 të ligjit ‘Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”, kur flitet për ngritjen e KLP-së, përcaktohet: – “Kandidatët për KLP, të mos kenë qenë anëtarë, bashkëpunëtorë, ose të favorizuar të ish-Sigurimit të Shtetit para 2 korrikut 1991, në kuptimin e ligjit ‘Për të drejtën e informimit për dokumentet e ish-Sigurimittë Shtetit të Republikës Popullore Socialiste të Shqipërisë’.

Kryesore 45 vjet spiun i maskuar Bujar Nishani (Mehmeti) e ka graduar në detyrë me “dosje të pastër” Bujar Sheshi (Shesha)