Ministri i Jashtëm grek Kotizas: Ligji i luftës skizofreni - Aktualitet
Aktualitet11 Maj 2018, 20:24

Ministri i Jashtëm grek Kotizas: Ligji i luftës skizofreni

Shkruar nga Pamfleti
Ministri i Jashtëm grek Kotizas: Ligji i luftës skizofreni

Ministri i Jashtëm grek Kotizas: Ligji i luftës skizofreni

I pyetur për bisedimet me Shqipërinë dhe vizitën e Kryeministrit në Tiranë, Z. Kotzias u përgjigj se udhëtimi i zotit Tsipras do të zhvillohej nëse procesi i marrëveshjeve nuk do të ishte i përfshirë në çështjen institucionale që lind në Shqipëri, midis qeverisë dhe Presidenti i Republikës, i cili e vonoi tërë procesin.

Sa u përket zonave ekonomike, ai tha se “takimet e para janë mbajtur dhe janë të mira”, ndërsa për planet e ardhshme të planifikuara ai tha se do të “çonte në një marrëveshje të drejtë në bazë të së drejtës ndërkombëtare”, duke theksuar se ai është optimist.

Gjithashtu, shtoi ai, së bashku me këtë marrëveshje, do të ketë edhe një dekret presidencial mbi heqjen e luftës, që është skizofrenia historike dhe disa marrëveshje dhe mbi kufijtë tokësorë në lidhje me identifikimin e piramidave.

“Unë mendoj se ne do t’i zgjidhim ato, jemi të vendosur të zhvillojmë bashkëpunimin tonë”, tha ai duke përfunduar bindjen e tij të thellë se në një BE prej 35 40 deputetëve, shtetet e vogla dhe të mesme nuk do të jenë në gjendje të luajnë një rol nëse nuk kanë bashkëpunuar dhe nuk kanë një kuptim të përbashkët.

Tani që ka vështirësi dhe negociata, është e falsifikuar të ketë këtë kurs të përbashkët brenda BE-së dhe të mbrojë të drejtat e tyre në funksion të ndryshimeve institucionale në pikëpamje të ndërhyrjes.

 

Aktualitet Kotzias Ligji i luftës Skizofreni