Kryepeshkopi britanik kritikon Suella Braverman për politikat ndaj emigrantëve: Kontrolli është bërë mizor - Bota
Bota 9 Dhjetor 2022, 20:13

Kryepeshkopi britanik kritikon Suella Braverman për politikat ndaj emigrantëve: Kontrolli është bërë mizor

Shkruar nga Pamfleti
Kryepeshkopi britanik kritikon Suella Braverman për politikat ndaj

Kryepeshkopi i Canterbury-t kritikoi ditën e sotme Suella Braverman për mohimin e “dinjitetit” të refugjatëve në sistemin “mizor” të azilit.

Justin Welby u rreshtua me peshkopë e tjerë në kritikat ndaj Sekretares së Brendshme, pas etiketimeve që kjo e fundit ju bëri azilkërkuesve në muajin tetor, duke i quajtur “pushtues të bregdetin jugor”.

Kur nuk arrijmë të sfidojmë retorikën e dëmshme se refugjatët janë shkaku i sëmundjeve të këtij vendi, se ata duhet të trajtohen si probleme dhe jo si njerëz, si pushtues që duhen trajtuar dhe penguar, ne mohojmë gjërat thelbësore si vlera dhe dinjiteti i bashkëqytetarëve tanë.” – tha ai.

Duke fajësuar si konservatorët ashtu edhe qeveritë e kaluara laburiste , ai shtoi: “Kur emigrantët mbërrijnë këtu, sistemi ynë është jashtëzakonisht i kotë – si në aspektin njerëzor ashtu edhe në atë financiar. Kontrolli është bërë mizori.”

Cottrell tha se “gjuha dehumanizuese vetëm nxit frikën” dhe sistemi i azilit nuk u jep njerëzve dinjitetin dhe sigurinë që meritojnë.

Peshkopi i Leicester përdori fjalimin e tij të parë të Lordëve për të thënë se ai ka frikë se “ofrohet pak mirëseardhje” për refugjatët, të cilët kanë pësuar trauma, terror, abuzim dhe vështirësi.

Bota #Baverma kryepeshkopi