Bota29 Shkurt 2024, 15:57

“Koha për paqe, hetim dhe përgjegjësi”, OKB: Si Izraeli ashtu dhe Hamasi kanë kryer krime lufte

Shkruar nga Pamfleti

“Koha për paqe, hetim dhe përgjegjësi”, OKB: Si

Shefi i OKB-së për të drejtat e njeriut, Volker Turk, ka thënë se krime lufte janë kryer nga të dyja palët gjatë konfliktit midis Izraelit dhe Hamasit.

Volker Turk, duke folur në Këshillin e të Drejtave të Njeriut të OKB-së në Gjenevë, tha se të gjitha krimet e dyshuara të luftës duhet të hetohen dhe përgjegjësit të mbahen përgjegjës.

"Shkelje të qarta të të drejtave ndërkombëtare të njeriut dhe ligjeve humanitare, duke përfshirë krimet e luftës dhe ndoshta krime të tjera sipas ligjit ndërkombëtar, janë kryer nga të gjitha palët. Është koha për paqe, hetim dhe përgjegjësi", tha ai.

Turk shtoi se zyra e tij kishte regjistruar shumë incidente që mund të përbëjnë krime lufte nga forcat izraelite.

Ai tha se kishte gjithashtu indikacione se forcat izraelite janë përfshirë në shënjestrim pa dallim ose disproporcion në shkelje të ligjit ndërkombëtar.

okb