Bota26 Mars 2023, 20:55

Plani i Britanisë për dëbimin e refugjatëve në Ruanda, organizata “Të drejtat e Njeriut”: Shkelje e rëndë, do të ketë pasoja negative

Shkruar nga Pamfleti

Plani i Britanisë për dëbimin e refugjatëve në Ruanda,

Shefja e re e organizatës “Të Drejtat e Njeriut” (HRW), ka kundërshtuar planin e qeverisë britanike për të dëbuar azilkërkuesit në Ruandë, pasi kjo do të “ulte pozitë” e Anglisë në skenën botërore.

Tirana Hassan, e cila mori detyrën si drejtoreshë ekzekutive e HRW, tha gjithashtu se qeveritë e tjera konservatore në Evropë po konsideronin të ndiqnin shembullin e Britanisë dhe t’i shikonin shtetet afrikane si një vend depozitimi në det të hapur për azilkërkuesit, duke dhënë potencialisht goditje të mëtejshme për mbrojtjen e vendosur të refugjatëve.

Nuk ka të bëjë vetëm me atë që ndodh në Britani. Është politikë e re përçarëse dhe në kundërshtim të drejtave të njeriut. Kjo do të gërryente plotësisht çdo lloj qëndrimi ndërkombëtar që ka Britania kur bëhet fjalë për të drejtat e njeriut në skenën ndërkombëtare”, tha Hassan.

Qeveria është e bindur se mund të kapërcejë pengesat ligjore politike dhe të fillojë depërtimin e azilkërkuesve në Ruandë deri në këtë verë. Hassan tha se nëse do të ketë sukses, do të ishte një pengesë për të drejtat e njeriut në mbarë botën.

britania emigrantët ruanda