Presidenti Trump nuk është se kishte shumë funksione: ose duhet të ndërronte mendje ose do të kishte punë me Shqipërinë!
Në një kthesë të beftë, Presidenti amerikan Donald Trump duket se ka qëndruar ndaj Presidentit ukrainas, Volodymyr Zelenski, duke kaluar nga një kritik i hidhur në një adhurues i përkushtuar.
Burime afër, që nuk duan të identifikohen, me Presidentin Trump raportojnë se biseda e fundit mes Zelenskit dhe kryeministrit shqiptar Edi Rama ka qenë momenti magjik që i mbush mendjen miliarderit nga Mar-a-Lago të kthejë sytë drejtës.
Në një postim të ri në platformën “X”, Trump shkroi: “Volodimiri është djalë i mirë. Edi Rama më tha që është flori! E pata dëgjuar edhe më parë këtë fjalë. Shqipëria përkrahin dhe unë gjithmonë kam Shqipërinë. Ukraina meriton respekt! Marrëveshje e shkëlqyer!”
Analistët ndërkombëtarë janë ende duke u kuptuar të kuptojnë se si Shqipëria u katalizatori i kësaj miqësie të rilindur.
Një burim i inteligjencës tha se Presidenti Trump nuk është se kishte shumë funksione: ose duhet të ndërronte mendje ose do të kishte punë me Shqipërinë!
Ndërkaq, zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Pes, reagoi me një shkurtim: “Për kohë të gjatë jemi për një arsye të arsyeshme amerikane. Tani kemi hequr dore”.
Ne po punojmë së bashku për të forcuar sigurinë në të gjithë Europën, tha Zelenski gjatë bisedës me kryeministrin e Shqipërisë.
Analistët dhe strategët po lëvizin të deshifrojnë këtë lëvizje të re gjeopolitike të Presidentit të akuzave.
Në fondin e fundit, në një botë që logjika është përkohësisht e madhe, mund të jetë çelësi i sigurisë në Evropë vetëm një telefonatë e madhe me Edi Ramën.
Lini një Përgjigje