“Sulmi rus në Ukrainë, ende i mundur”! Biden: Perëndimi është i bashkuar, SHBA gati të përgjigjet! - Bota
Bota15 Shkurt 2022, 22:22

“Sulmi rus në Ukrainë, ende i mundur”! Biden: Perëndimi është i bashkuar, SHBA gati të përgjigjet!

Shkruar nga Pamfleti
“Sulmi rus në Ukrainë, ende i mundur”! Biden:

Shtëpia e Bardhë "hedh poshtë" një vizitë të afërt të Bidenit në Ukrainë: Nuk është në plane!

“Sulmi rus në Ukrainë është ende i mundur, por kostoja njerëzore do të ishte e madhe”, kështu është presidenti i SHBA-së, Joe Biden.

Përmes një dalje publike Biden theksoi se SHBA ishte gati të përgjigjet me vendosmëri dhe se Perëndimi është i bashkuar. “Nëse Rusia vendos të pushtojë, kjo do të ketë pasoja edhe këtu,” tha Biden në një fjalim në Shtëpinë e Bardhë. “Populli amerikan e kupton se mbrojtja e demokracisë dhe lirisë nuk është kurrë pa kosto”, shtoi ai.

“Përgjegjësia ka rëndësi. Nëse Rusia pushton në ditët dhe javët në vijim, kostoja njerëzore për Ukrainën do të jetë e madhe. Dhe kostoja strategjike për Rusinë do të jetë gjithashtu e madhe. Nëse Rusia sulmon Ukrainën, ajo do të përballet me dënim dërrmues ndërkombëtar. bota nuk do të harrojë se Rusia zgjodhi vdekjen dhe shkatërrimin e panevojshëm”, tha presidenti amerikan në fjalën e Shtëpisë së Bardhë”, tha Biden.

“Pushtimi i Ukrainës do të provojë të jetë një plagë e vetëshkaktuar. Shtetet e Bashkuara, aleatët dhe partnerët tanë do të përgjigjen me vendosmëri. Perëndimi është i bashkuar. Sot, aleatët tanë të NATO-s dhe aleancat janë të bashkuar dhe të vendosur siç ka qenë,” vazhdoi Biden.

Bota Biden SHBA