Bota18 Shtator 2023, 21:17

Frika e një vale të re Covidi, Serbia nis rikthimin e masave; maska dhe teste me detyrim në të gjitha institucionet shëndetësore

Shkruar nga Pamfleti

Frika e një vale të re Covidi, Serbia nis rikthimin e masave; maska

Rikthimi i varianteve të reja të Covid-19, ka sjellë edhe rikthimin e disa masave në vendet fqinje. Në Serbi  Grupi i Ministrisë së Shëndetësisë për trajtimin e kushteve të pandemisë së COVID-19 prezantoi rekomandimet e reja.

Fillimisht njoftimi parashikon vendosjen e maskave me detyrim në të gjitha spitalet dhe institucionet e shëndetësisë.  

Gjithashtu testimi i detyrueshëm për Covid i të gjithë punonjësve në institucionet shëndetësore, nëse kanë simptoma të infeksionit akut respirator dhe kontrolli dhe testimi i detyrueshëm i tyre pasi të jetë përcaktuar infeksioni.

Në nivel institucionesh spitalore, testimi i pacientëve është i detyrueshëm si kusht për shtrimin në spital, testimi është i nevojshëm për pranim në repartet e hematologjisë dhe onkologjisë, si dhe departamentet e geriatrisë dhe repartet ku trajtohen pacientët me imunodefiçenca primare dhe të rënda.

covidi serbi vala e re