Forum 8 Mars 2023, 19:03

Nëse votohet sot në Tiranë, Dashamir Shehi merr më shumë vota se Këlliçi

Shkruar nga Eduard Zaloshnja

Nëse votohet sot në Tiranë, Dashamir Shehi merr më

Nga sondazhi rezulton që, nëse do të ishte votuar sot, Erion Veliaj do të merrte 55.2% të votave, i ndjekur nga Dashamir Shehi me 22.6%, e pastaj Belind Këlliçi me 21.3% dhe kandidatë të tjerë 0.9%.

Ngaqë po shtohen zërat se Dashamir Shehi mund të jetë kandidati përfaqësues i rrymave të djathta në zgjedhjet bashkiake të Tiranës, zhvillova sot një sondazh elektronik me zgjedhës krejt të rastësishëm nga territori i Bashkisë Tiranë, për të testuar se sa përkrahje mund të ketë Shehi në një garë me Veliajn, Këlliçin, dhe kandidatë të tjerë të shpallur deri më sot.

Pyetësorin e plotësuan 1106 banorë të rritur të Tiranës (urbanë e ruralë). Kampionin e ripeshova statistikisht, për të përfaqësuar sa më mirë elektoratin tiranas demografikisht, gjeografikisht dhe politikisht.

Nëse votohet sot në Tiranë, Dashamir Shehi merr më

Nga sondazhi rezulton që, nëse do të ishte votuar sot, Erion Veliaj do të merrte 55.2% të votave, i ndjekur nga Dashamir Shehi me 22.6%, e pastaj Belind Këlliçi me 21.3% dhe kandidatë të tjerë 0.9% (shihni më poshtë Tabelen 1 dhe Grafikun 1).

Nëse votohet sot në Tiranë, Dashamir Shehi merr më

tirana këlliçi shehi