Forum28 Shtator 2023, 22:53

Pse Edi Rama doli sërish te loja e pistë e Hashim Thaçit me kufijtë?!

Shkruar nga Spartak Ngjela

Pse Edi Rama doli sërish te loja e pistë e Hashim Thaçit me

Të vetmen gjë që dimë me saktësi është bashkëpunimi i ngushtë Rama - Thaçi. Ky bashkëpunim ka qenë një gjëmë e vërtetë për Veriun e Kosovës dhe interesin kombëtar, sipas planit të shkëmbimit të territoreve. Një turp historik dhe antikombëtar ky.

Rama doli sot sërish te Thaçi.

Rama doli kundër interesit shqiptar në lidhje me katër komunat e Veriut të Kosovës.

I.

Kjo sepse kuptohet që Beogradi është në degradim.

Degradimi i Brogradit, forcon Kurtin dhe rrëzon Ramën.

Por, mos ndoshta edhe Rama po i afrohet Thaçit?

Pse bëhet kjo pyetje?

Sepse Rama është shumë i trembur aq sa sot, botërisht, i kërkoi ndihmë Bashkimit Evropian kundër interesit të Kosovës.

Çfarë ka ndodhur?

Të vetmen gjë që dimë me saktësi është bashkëpunimi i ngushtë Rama - Thaçi.

Ky bashkëpunim ka qenë një gjëmë e vërtetë për Veriun e Kosovës dhe interesin kombëtar, sipas planit të shkëmbimit të territoreve. Një turp historik dhe antikombëtar ky.

A thua se për këtë fakt është trembur Rama?

Ta shohim. I shqetësuar është, dhe po flet përçart.

Por e gjithë loja kuptohet se sot po luhet  në Beograd...

II.

Të gjithë këtë tronditje të Ramës kuptohet se e nxori në sipërfaqe vrasja që ndodhi në Banjskë në 24 shtator.

Kjo ndoshta i ka zbuluar amerikanëve edhe aktivitetin antiamerikan dhe kundër interesit të Shqipërisë të kryeministrit të Shqipërisë.

Nëse këto shenja të çojnë tek një bashkëpunim i Thaçit me Ramën drejt Beogradit, ditët e Ramës janë të numëruara.

Sidomos qëndrimi i drejtpërdrejtë i planit të Bashkimit Evropian që e përcolli Rama përgjatë gjithë ditës së sotme, në lidhje me Veriun e Kosovës, të jep të kuptuar se Rama është në panik nga arsyeje që shprehëm më lart. Plani i Bashkimit Evropian është hapur kundër interesit të Kosovës

Megjithatë do të shohim ditët në vijim sjelljen e Ramës dhe frikën e tij që i spikati në analizat pa fare kuptim që ka bërë gjatë ditës së sotme.

Konfuz dhe i trembur.

Shenjat po duken se shqiptarët do shpëtojnë nga Rama, ashtu sikurse shpëtoi Kosova nga Thaçi.

Të presim...

Dhe të shohim...

ngjela rama