TAGS-AT E JAVËS

Forum27 Shtator 2025, 21:04

Tradhtia më e madhe ndaj popullit shqiptar vjen nga drejtësia!

Shkruar nga Arben Llangozi

Tradhtia më e madhe ndaj popullit shqiptar vjen nga drejtësia!

Një nga faktet më tronditëse që shfaqen në fytyrën e vërtetë të sistemit është dokumentacioni zyrtar që tregon qartë se disa anëtarë të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit kanë ndërhyrë për të penguar funksionimin e dallimeve të Apelit.

Drejtësia shqiptare nuk është një sistem që ka nevojë për reformë. Ajo është bërë armik i vetes që paguan taksat për të mbajtur gjallë. Dhe ajo që po ndodh sot, në vitin 2025, është më shumë se thjesht paaftësi apo vonesë, është një tradhti kombëtare, e heshtur, por e mirë.

Prej më shumë se 10 vite, zgjedhjet e shqiptarëve janë në pritje të një vendimi në Gjykatën e Apelit. Ata nuk kanë marrë miqtë, jo sepse nuk e meritojnë, por sepse dikush ka zgjedhur që gjykatat të mosojnë. Dikush e zvarritur me qëllimin e një sistemi gjyqësor që vetëm të pushtetshmit dhe e braktisur qytetarin e përdorimit.

Ata që sot janë në krye të sistemit të produkteve nuk janë pastrues të korrupsionit, siç pretendojnë, por arkitektura e një kapjeje të re institucionale. Reforma në programet që "na u shit si i madh”, është shndërruar në një kontroll mjet politik dhe pastrim selektiv.

Kjo reformë u promovua si një kthesë historike. U premtua se do të sillte fundin e pandëshkueshmërisë dhe fillimin e një epoke të re bashkëpunimit. Por në realitet, ajo u kthye shumë shpejt në një mekanizëm për të larguar “të padëshiruar” dhe për të kontrolluar politik mbi sistemin.

Vetingu, një nga shtyllat kryesore të reformës, nuk u zbatua si proces profesional dhe i drejtë. Ai u përdor si vegël për të larguar magjistratët që nuk i shërbejnë interesave të veçanta, ndërsa u kaluan ata që kishin lidhje të forta, që “dinin kujt t'i bënin qokën politike”, ose që ishin të paguanin për të qëndruar.

Nuk pati standarde të tilla, nuk pati transparencë të mjaftueshme dhe më e keqja nuk ka asnjë mundësi. Askush nuk i kontrollon vendimet e KPK apo të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit. Ata kanë fuqinë të përmbysin karriera, të lënë gjykata bosh, të bllokojnë sistemin, dhe askush nuk mund t'i ndalojë.

Një nga faktet më tronditëse që shfaqen në fytyrën e vërtetë të sistemit është dokumentacioni zyrtar që tregon qartë se disa anëtarë të Kolegjit të Posaçëm të Apelimit kanë ndërhyrë për të penguar funksionimin e dallimeve të Apelit.

Në shkresën me nr. 1592, datë 05.10.202, ky kolegj është drejtuesi i Këshillit të Lartë Gjyqësor me një kërkesë skandaloze: të mos plotësohen akuzat për qeverinë e Apelit, që të ruhen vende për anëtarët e tyre në fondin e mandatit.

Kjo nuk është thjesht një manovër burokratike. Kjo është një bllok e palëvizshëm, me dokumente të bllokuara nga gjykatat, për të shkruar poste, për të shtyrë mesazhet personale, në kurriz të mbrojtjes dhe të mbrojtjes që presin.

Kjo është një formë e qartë e ndikimit të paligjshëm dhe një shembull brutal i kapjes së sistemit të veprave nga brenda. Ndërkohë që para gjykimit, ata që duhet të kontribuojnë me popullin e tyre të kolltukut.

Çdo ditë kalon një ditë tjetër. Çdo muaj që një çështje në Apel është një muaj torturë për atë që nuk dinë nëse do t'u kthehet prona, do të jetë me të drejtë, do të fitojë një gjyq civil apo penal që u takon me ligj.

Kjo vonesë nuk është teknike është e qëllimshme. Kjo nuk është reformë është pengmarrje. Drejtësia e ka kthyer qytetarit dhe i shërben vetëm një kompjuteri pakicë për të kontrolluar mbi pushtetin dhe pasurinë.

Drejtësia në Shqipëri është nën kontroll të strukturave që s'kanë lidhje me ligjin, me etikën apo me interesin publik. Kemi të bëjë me një sabotim në institucional të dokumentuar, me pasoja të rënda për çdo qytetar që pret gjykimin e ndershëm.

Nuk mund të ketë bashkëpunim pa. Nuk mund të ketë zhvillim me gjykata të bllokuara. Dhe nuk mund të ketë qetësi sociale kur njerëzit e nderuar presin 10 vjet për punë, ndërsa të korruptuarit sillen të lirë dhe të paprekur.

Nëse është tradhtia më e madhe që është bërë populli shqiptar, atëherë çfarë është? Nëse jeni një nga ata që ende nuk janë të hapur, është koha që ju të mos jeni në sistemin tuaj, nuk jeni vetëm. Nëse jeni i heshtur, jeni pjesë e problemit.

3 Komente

1. F
    Feti Dema

"Sistemi i drejtësisë kur komandohej nda politika, ishte më i mirë më efikas se tani që vetë qeveriset"." Ishim më mirë, kur ishim keq", propogandojnë patronazhistët e KPK dhe KPA, të KED dhe ILD, të KLP dhe KLGJ. Dokumentacioni shkresor zyrtar është zëvëndësuar me fotokopje të nënës së "Diellës" e - Allbenia. Kancelarët dhe Kryesekretarët në Gjykata dhe Prokurori janë tulla e parë e murit që ngrihet që qytetarët të privohen nga çdo transparencë ,ku dosjet mbushen me "shkresa"(Akte me pavlefshmëri apsolute) dhe "çështjet" të flenë derisa iniciusit të shkojnë në botën tjetër. Shtetin e kanë kapur bandat me veladon të Zi. Në krye. Këta poshtë janë pasqyra.

1. B
      Babo

Fix e ke thene

1. a
        avokati pa licence

Nje avokat deklaroi publikisht se paguhen deri 100 mije euro per te marre nje emerim ne Tirane ose ku ka ai interesa... Askush nuk u ndie per kete deklarate. As organet e drejtesise , as te pushtetit e as ato qe na monitorojne. Cfare po ndoth me drejtesine ne Shqiperi? Ku e ka vene nen kontroll dhe per cfare interesash madhore? Po ata te huajt qe i monitorojne pse nuk vune alarmin?

Lini një Përgjigje