Kulture20 Qershor 2024, 14:36

Libri i rrallë i Harry Potter shitet në ankand për 53 mijë euro, ishte botimi i parë

Shkruar nga Pamfleti

Libri i rrallë i Harry Potter shitet në ankand për 53 mijë

Botimi i parë i Harry Potter është shitur në ankand për më shumë se 45,000 £ (rreth 53,000 €).

Romani, “Harry Potter dhe Guri Filozofal”, doli në shitje nga shtëpia e ankandeve Lyon dhe Turnbull në Edinburg. 

Kopja e librit të JK Rowling është një nga 500 të parat e shtypura në 1997; botuesit prodhuan vetëm një numër të vogël kopjesh për shkak të pasigurisë ndaj suksesit të tij.

Parashikohej të shitej nga 40,000 deri në 60,000 £, për shkak të disa gabimeve unike. Libri përfundimisht u shit për 45,201 £ (53,500 €), dhe përmban një gabim drejtshkrimor të ‘Filozofit’ në kopertinën e poshtme dhe ‘1 shkop’ është shkruar dy herë në faqen 53 në listën e pajisjeve.

Ai u mor në Londër nga pronari i saj i mëparshëm dy dekada më parë në dyqanin e Kensington Church Street Shop të Adrian Harrington.

Libri jashtëzakonisht i rrallë është në një gjendje të shkëlqyer dhe mund të quhet ‘ëndrra e çdo koleksionuesi të Harry Potter’,” tha drejtuesja e librave dhe dorëshkrimeve.

libri harry potter ankand