Tiranë/ Këshilli Bashkiak, opozita: 6 anëtarë nuk kanë mandat këshilltari, vendimet janë nul - Aktualitet
Aktualitet29 Mars 2018, 15:15

Tiranë/ Këshilli Bashkiak, opozita: 6 anëtarë nuk kanë mandat këshilltari, vendimet janë nul

Shkruar nga Pamfleti
Tiranë/ Këshilli Bashkiak, opozita: 6 anëtarë nuk kanë

Tiranë/ Këshilli Bashkiak, opozita: 6 anëtarë nuk kanë mandat këshilltari, vendimet janë nul

Sot në mbledhjen e Këshillit Bashkiak , opozita PD-LSI kanë bojkutuar mbledhjen për shkak se 6 anëtarë të këshillit janë pa mandat. Ndërprerja e mandatit të tyre është bërë nga Gjykata Administrative Tiranë.

Këshilltarët e opozitës kanë paralajmëruar se do të votonin vetëm projektvendimet që lidhen me ndihmën ekonomike dhe kreditë e buta.

Kreshnik Çollaku: Në këtë Këshill janë 6 individë me mandat të bërë nul nga gjykata e Tiranës. Praktikisht një mazhorancë e njëanshme në këtë Këshill nuk ekziston. Çdo vendim që bazohet në këto 6 vota nuk është një votim i ligjshëm sepse është një votim në bazë të mandateve nul.

Aldrin Dalipi: Po bëheni qesharak. Shkoni në Gjykatë të Apelit dhe sqarojeni. I thoni dhe gjahtarit me çifte që rri nga pas që përgjigjen do ta merrni.

Për këtë i referohen 6 personave që kanë zëvendësuar këshilltarët e mëparshëm që morën mandatin e deputetit në zgjedhjet e 2017.

I mbërritur disa minuta më vonë pas këtij diskutimi, kryebashkiaku Veliaj nuk komentoi mbi këtë qëndrim por prezantoi 23 projektvendimet.

Për kreditë e buta do të jenë 400 përfitues në këtë fazë të dytë, ndërsa një propozim që ngjalli debati ishte ai i krimit të 3 lagjeve të reja të Tiranës, në periferi të qytetit.

Veliaj: Bëhet fjalë së pari për të ofruar shërbime, do të hapen tre zyra të reja të bashkisë, lagjia 12, 13 dhe 14 tek Fresku, Liqeni i Thatë dhe tek Astiri. Në të parët do na ndihmojë të buxhetojmë më mirë, kemi deformim në buxhet. Nëse ka një njeri që ka nxjerrë partitë jashtë për ti kthyer në Qendër Rinore mjafton ti referohesh Qendrës TEN që ishte selia e PD të njësisë 10.

Kur erdhi momenti i votimit, këshilltarët e PD dhe LSI votuan 9 projektvendimet e para që ishin paketa sociale ndërsa thanë se për çdo vendim tjetër do ti drejtohen gjykatës, pasi juridikisht votimi i pavlefshëm.

Maxhoranca miratoi e vetme 14 projektvendimeve të tjera, duke thënë se është se kanë kuorumin e nevojshëm 30+1 vota.

Aktualitet opozita: 6 anëtarë nuk kanë mandat këshilltari Tiranë/ Këshilli Bashkiak vendimet janë nul