Aktualitet18 Shtator 2023, 22:39

“E ke provuar ndonjë herë ti?”, Bledi Mane dhe Sokol Bregu sherr në emision për çmimin e kokainës

Shkruar nga Pamfleti

“E ke provuar ndonjë herë ti?”, Bledi Mane dhe Sokol Bregu

Gazetarët Sokol Bregu dhe Bled Mane janë përfshirë në një debat këtë të hënë në emisionin Top Story, ndërsa po diskutohet konsumimi dhe shitja e drogës në vend.

Mane është shprehur se nëpër shkolla nuk shitet kokainë, pasi është një drogë e fortë dhe trafikantët nuk kanë interes ta ushtrojnë aktivitetin e tyre në këto zona.

Mane: Të jesh gazetar i kronikës së zezë do të thotë jo detyrimisht të kesh provuar kokainë dhe njeh tregun, mos flisni ju lutem me kaq kompetencë dhe nga 100 mijë të na e bësh tani…sa e shtove? Një gazetar i mirë shkon edhe në luftë atje, bëhet edhe spaçator, e shet ose e blen, një gazetar i mirë edhe e provon që të kuptojë efektet, të mos flasim tani në amulli. Spaçatorët nuk kanë interes të shesin kokainë nëpër shkolla. Kokaina një adoleshent e këput, e vdes, e para një gram kokainë në Tiranë kushton 100 mijë lekë të vjetra, që vetëm një prind idiot nuk e kupton.

Bregu: E paske blerë para 5 vitesh, sot kushton jo më shumë se 40.

Mane: Ty t’i sjellin informacionet apo jo.

Bregu: Nuk m’i sjellin mua unë i di.

Mane: Spaçatori shkon në vende që ka lek, në shkolla mund të shitet ndonjë cigare hashash, nuk ka kalama në klasë të shtatë që merr kokainë. Është shumë e fortë si nga ana mendore, shëndetësore, do të dilnin në protesta prindërit. Gazetarët e kronikës së zezë ashtu si ata të politikës jeni paksa mëkatarë.