Aktualitet16 Mars 2023, 22:05

"I pari që dërgoi informacione ishte një ish zyrtar i lartë”, Klodiana Lala zbulon arsyen e ardhjes së DEA-s në Tiranë

Shkruar nga Pamfleti

"I pari që dërgoi informacione ishte një ish zyrtar i

Gazetarja Klodiana Lala, tha se ardhja e DEA-s në Tiranë lidhet me mosbesimin që ata kanë ndaj autoriteteve shqiptare, ndaj kërkojnë informacione nga informatorë, të cilëve u garantojnë anonimatin.

E ftuar në emisionin "Të Paekspozuarit", Lala deklaroi se një ish zyrtar i lartë, është i pari që ka dërguar e-mail me informacione të tilla tek DEA.

Ajo shtoi se DEA erdhi në vendin tonë për të ekspozuar ata që shesin apo dekonspirojnë informacionet, për të ekspozuar lidhjet e njerëzve të rëndësishëm të politikës me trafikantët e drogës etj.

"E shoh si lajmin më të rëndësishëm të muajve të fundit. E kemi thënë që Shqipëria është kthyer në një narko-shtet. Trafiku i drogave të forta nga Amerika Latine në drejtim të Shqipërisë, nuk është më histori e disa trafikanëve, por është proces i organizuar me mbështetje të forta politike.

DEA, duke qenë se në Shqipëri kanë dështuar dhe janë dekonspiruar disa operacione të rëndësishme, si Xibraka, ku Gjykata e Apelit fshikullonte Policinë e Shtetit, që ndërhyri para kohe për të shpëtuar bosët, ishte një nga vendimet që asnjëherë nuk u lexua seriozisht nga institucionet ligjzbatuese. Kush e dekonspiron një çështje të trafikut të drogës? Titullari i policisë. Për këtë arsye, DEA, përmes ambasadës, ju bën thirrje qytetarëve shqiptarë të japin informacion. Ndonjëherë nga informacionet që duken si të parëndësishme, për institucionet atje janë shumë të rëndësishme. Shqipëria është kthyer në hambar drogë, në rrugë kalimi… Ne kemi disa laboratorë të konfirmuar, por ka edhe të tjerë të përfolur dhe të pazbuluar.

Për të ekspozuar ata që shesin apo dekonspirojnë informacionet, për të ekspozuar lidhjet e njerëzve të rëndësishëm të politikës me trafikantët e drogës, gjeti këtë mundësi. DEA ka dëshmuar që e garanton anonimatin e informatorit. Kushdo që do të flasë, nuk do të dalë dhe ekspozohet në publik. Duke mos patur besim te autoritetet shqiptare, duke patur dyshime të forta për përfshirjen e njerëzve të politikës, biznesit, në trafikun e drogës, është gjetur si një mënyrë për të grumbulluar informacion. Një ish zyrtar i lartë ka qenë emaili i parë që i ka vajtur DEA-s", tha Lala.

dea ish zyrtari i lartë infrormacion