Bota 5 Dhjetor 2023, 20:14

“Asgjë për t’u ushqyer”/ OKB ngre alarmin për mungesën e ushqimeve në Gaza!

Shkruar nga Pamfleti

“Asgjë për t’u ushqyer”/ OKB ngre alarmin për

Izraelitët kanë thënë se sot ishin luftimet më të ashpra që kanë pasur që nga fillimi i pushtimit tokësor dhe se tani janë në qendër të qytetit të dytë më të madh në Gaza, Khan Younis.

Ka njerëz që përpiqen të largohen nga rruga e luftimeve dhe OKB-ja po del me disa nga paralajmërimet më solemne dhe më të frikshme që kemi dëgjuar prej tyre deri më tani për krizën masive humanitare që po ndodh pa dyshim atje. Ata janë shumë të shqetësuar se nuk mund të arrijnë të ndihmojnë njerëzit që kanë nevojë.

Forcat e armatosura të Izraelit tani po shtyjnë më tej Rripin e Gazës dhe gjithnjë e më shumë njerëz po shtyhen në skajin jugor pranë Egjiptit. Tani egjiptianët janë shumë, shumë të shqetësuar për presionin e pothuajse dy milionë njerëzve në një zonë shumë të vogël pa ushqim apo ujë të mjaftueshëm, pikërisht në kufirin e tyre.

Një nga banorët e Gazës thoshte se nuk mund të vazhdonte më kështu.

“Nuk mund t'i dëgjoj fëmijët e mi duke thënë: baba dua të ha, të lutem dhe nuk kam çfarë t'u jap", tha ai.

Ky është dikush që ka një punë, me para dhe nëse do të kishte ushqim për të blerë, ai mund ta përballonte atë. Por nuk ka asgjë për të blerë.

Një gjë që OKB-ja thotë është se Izraeli duhet të lejojë furnitorët komercialë që të ringjallin tregun, në mënyrë që të paktën ata njerëz me para të mund të blejnë ushqim dhe furnizimet e ndihmës mund t'i shkojnë dikujt që nuk ka para.

okb gaza