Bota 6 Dhjetor 2023, 19:41

“Ndihmat në Gaza të pamjaftueshme”, OKB ngre alarmin: Njerëzit e uritur po plaçkitin qendrat e shpërndarjes së ushqimeve!

Shkruar nga Pamfleti

“Ndihmat në Gaza të pamjaftueshme”, OKB ngre alarmin:

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë (UNRWA) ka konfirmuar raportet se njerëzit e uritur hynë në një nga qendrat e saj të shpërndarjes në Khan Younis dhe plaçkitën gjithçka.

Ai tha se kjo ishte një shenjë shqetësuese që tregon se qytetarët në Gaza janë të dëshpëruar dhe po veprojnë me instinktin e mbijetesës.

"Njerëzit janë të frikësuar dhe të dëshpëruar. Tensionet janë përkeqësuar nga zhvendosja masive e njerëzve nga zonat e mesme dhe jugore të Rripit të Gazës drejt kufirit egjiptian, objektet e UNRWA-s për njerëzit e zhvendosur në Rafah nuk janë të pajisura me sisteme sigurie. Nevojat janë të mëdha, dhe sasitë e ndihmave janë krejtësisht të pamjaftueshme.  UNRWA është shtrirë në kufijtë e saj dhe vuan nga mungesa e hapësirës, ​​aksesit dhe sigurisë për të ofruar strehim adekuat dhe ndihmë humanitare për komunitetet", tha ai.

Agjencia tha se mund të planifikojë shpërndarjen e ushqimeve në strehimore dhe jashtë tyre por kushtet nuk janë të favorshme.

"Pretendimi se UNRWA po i mban mallrat nga njerëzit është i rremë, i pasinqertë dhe i padobishëm. Çdo agjenci ndihme dhe çdo shpërndarje kërkon ruajtjen, renditjen dhe shpërndarjen, pastaj rimbushjen", tha ai.

okb gaza