TAGS-AT E JAVËS

Forum20 Qershor 2026, 21:08

Kur rinia dhe diaspora bashkohen, regjimi bie!

Shkruar nga Arben Malaj
Kur rinia dhe diaspora bashkohen, regjimi bie!
Arben Malaj

Por në vend që të reflektojë, ai zgjedh t'i provokojë ata me një fjalor përçmues dhe arrogant. Kjo sjellje është një tentativë e pastër për të krijuar tensione sociale, me të vetmin qëllim: të ushqejë babëzinë e tij për pushtet absolut dhe të përjetshëm.

Protesta është tashmë tejet masive dhe, pa asnjë dyshim, do të jetë produktive.

Koha ka treguar se kur një popull ngrihet, asnjë pushtet i korruptuar nuk mund të qëndrojë gjatë.

Sot, këtij pushteti po ia thonë qartë dhe prerë të gjithë të rinjtë e Shqipërisë, rinia e diasporës dhe ajo e të gjitha trojeve shqiptare: "Nuk të duam më!"

Por në vend që të reflektojë, ai zgjedh t'i provokojë ata me një fjalor përçmues dhe arrogant.

Kjo sjellje është një tentativë e pastër për të krijuar tensione sociale, me të vetmin qëllim: të ushqejë babëzinë e tij për pushtet absolut dhe të përjetshëm.

Ky është një pushtet i lidhur këmbë e kokë me krimin dhe oligarkët qeveritarë, po aq të babëzitur sa ai vetë, që po mbysin të ardhmen e këtij vendi.

Historia na mëson se ky lloj verbërie politike sjell gjithmonë të njëjtin fund.

Edhe liderë të mëdhenj e historikë janë detyruar të largohen kur kanë humbur lidhjen me rininë.

Rasti më i pastër është ai i Presidentit francez Charles de Gaulle (Sharl de Gol) pas revoltave masive të Majit 1968.

Kur Parisi u përfshi nga protestat e studentëve, ishte pikërisht përballja me të vërtetën dhe ndikimi i familjarëve të tij që e bënë të kuptonte se brezi i ri nuk e donte më sistemin e vjetër dhe autoritar që ai përfaqësonte. De Goli e kuptoi se pa mbështetjen e rinisë nuk mund të qeverisej më me legjitimitet; ai vuri në provë besimin e popullit me një referendum dhe, kur mori përgjigjen negative,

Dha menjëherë dorëheqjen dhe u largua përgjithmonë.

Ndryshe nga De Goli, që përpara historisë zgjodhi dinjitetin dhe dorëheqjen, liderët e sotëm të babëzitur pas karriges tentojnë të mbijetojnë përmes dhunës verbale dhe tensionit.

Por historia e ka treguar se kur rinia dhe diaspora bashkohen kundër oligarkisë dhe krimit,

produkti i vetëm është rënia e pashmangshme e regjimit

1. #RiniaNukTëDo

(Lidhet drejtpërdrejt me mesazhin kryesor dhe paralelen e De Golit)

2. #ProtestaMasive (Përfaqëson pjesën e parë të tekstit mbi forcën dhe produktivitetin e revoltës)

3. #DiasporaMeRininë (Përfshin mbështetjen e rinisë shqiptare jashtë vendit dhe në troje)

4. #JoBabëzisë (Shënjestron kritikën tuaj ndaj oligarkisë dhe etjes për pushtet absolut)

5.#Maji68ShqiptarNjë referencë historike me rastin e De Golit, duke e sjellë në kontekstin aktual

arben malaj protesta fundi i regjimit

Lini një Përgjigje