Por në vend që të reflektojë, ai zgjedh t'i provokojë ata me një fjalor përçmues dhe arrogant. Kjo sjellje është një tentativë e pastër për të krijuar tensione sociale, me të vetmin qëllim: të ushqejë babëzinë e tij për pushtet absolut dhe të përjetshëm.
Protesta është tashmë tejet masive dhe, pa asnjë dyshim, do të jetë produktive.
Koha ka treguar se kur një popull ngrihet, asnjë pushtet i korruptuar nuk mund të qëndrojë gjatë.
Sot, këtij pushteti po ia thonë qartë dhe prerë të gjithë të rinjtë e Shqipërisë, rinia e diasporës dhe ajo e të gjitha trojeve shqiptare: "Nuk të duam më!"
Por në vend që të reflektojë, ai zgjedh t'i provokojë ata me një fjalor përçmues dhe arrogant.
Kjo sjellje është një tentativë e pastër për të krijuar tensione sociale, me të vetmin qëllim: të ushqejë babëzinë e tij për pushtet absolut dhe të përjetshëm.
Ky është një pushtet i lidhur këmbë e kokë me krimin dhe oligarkët qeveritarë, po aq të babëzitur sa ai vetë, që po mbysin të ardhmen e këtij vendi.
Historia na mëson se ky lloj verbërie politike sjell gjithmonë të njëjtin fund.
Edhe liderë të mëdhenj e historikë janë detyruar të largohen kur kanë humbur lidhjen me rininë.
Rasti më i pastër është ai i Presidentit francez Charles de Gaulle (Sharl de Gol) pas revoltave masive të Majit 1968.
Kur Parisi u përfshi nga protestat e studentëve, ishte pikërisht përballja me të vërtetën dhe ndikimi i familjarëve të tij që e bënë të kuptonte se brezi i ri nuk e donte më sistemin e vjetër dhe autoritar që ai përfaqësonte. De Goli e kuptoi se pa mbështetjen e rinisë nuk mund të qeverisej më me legjitimitet; ai vuri në provë besimin e popullit me një referendum dhe, kur mori përgjigjen negative,
Dha menjëherë dorëheqjen dhe u largua përgjithmonë.
Ndryshe nga De Goli, që përpara historisë zgjodhi dinjitetin dhe dorëheqjen, liderët e sotëm të babëzitur pas karriges tentojnë të mbijetojnë përmes dhunës verbale dhe tensionit.
Por historia e ka treguar se kur rinia dhe diaspora bashkohen kundër oligarkisë dhe krimit,
produkti i vetëm është rënia e pashmangshme e regjimit
1. #RiniaNukTëDo
(Lidhet drejtpërdrejt me mesazhin kryesor dhe paralelen e De Golit)
2. #ProtestaMasive (Përfaqëson pjesën e parë të tekstit mbi forcën dhe produktivitetin e revoltës)
3. #DiasporaMeRininë (Përfshin mbështetjen e rinisë shqiptare jashtë vendit dhe në troje)
4. #JoBabëzisë (Shënjestron kritikën tuaj ndaj oligarkisë dhe etjes për pushtet absolut)
5.#Maji68ShqiptarNjë referencë historike me rastin e De Golit, duke e sjellë në kontekstin aktual
Lini një Përgjigje