Sport17 Prill 2024, 20:03

Ronaldo fiton pjesërisht gjyqin ndaj Juventusit, bardhezinjtë do t’i paguajnë portugezit 9.8 mln euro

Shkruar nga Pamfleti

Ronaldo fiton pjesërisht gjyqin ndaj Juventusit, bardhezinjtë do

Kristiano Ronaldo fitoi çështjen civile kundër Juventusit, por gjykata njohu neglizhencën kontribuuese midis palëve. Ditët e fundit, bardhezinjtë kanë treguar siguri dhe besim për vendimet e Kolegjit të Arbitrazhit. Në vend të kësaj, sot pati një surprizë, me Kolegjin e Arbitrazhit që përmbysi atë që pritej nga palët.

Kështu Juventusi do t’i detyrohet portugezit 9.8 milionë euro, shifër e cila megjithatë do të rivlerësohet nga interesat. Prandaj kërkesa e Ronaldos u pranua, e mbështetur ligjërisht nga grupi i tij i avokatëve dhe nga avokati penal Salvatore Pino, i cili punoi shumë për këtë çështje.

Kolegji i Arbitrazhit, duke vendosur përfundimisht, duke hedhur poshtë ose thithur çdo pyetje, kërkesë dhe përjashtim tjetër, përfshirë hetimin paraprak të palëve, 1) në pranimin e kërkesës së formuluar “në alternativë ekstreme” nga Kristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro, konstaton para. -përgjegjësia kontraktuale e të paditurit për arsyet e përcaktuara në tregim dhe, si rezultat, duke marrë parasysh neglizhencën kontributive që i atribuohet paditësit, dënon Juventus F.C t’i paguajë Kristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro shumën prej 9,774,166,66 Euro, me rivlerësimin nga dita e afatit dhe kamata ligjore nga kërkesa për tepricën e shumës së rivlerësuar vjetore;

të vendosura bashkërisht dhe veçmas prej tyre në përputhje me rrethanat, vetëm në marrëdhëniet e brendshme, prej 50% secili. Kështu u vendos me shumicë, me mospajtimin e arbitrit Prof. Roberto Saki, në një konferencë personale të arbitrave në Milano, në datat 1. Shkurt 2024, 22 Shkurt 2024, 7 Mars 2024 dhe 10 Prill 2024”.

kristiano ronaldo sulmuesi portugez juventus