Aleanca për Shqiptarët: BDI ka blerë ndërtesë në Tetovë, hapen dyshime për hetim - Aktualitet
Aktualitet 7 Qershor 2022, 20:57

Aleanca për Shqiptarët: BDI ka blerë ndërtesë në Tetovë, hapen dyshime për hetim

Shkruar nga Pamfleti
Aleanca për Shqiptarët: BDI ka blerë ndërtesë në

Shkup, 7 qershor – Deputeti i Aleancës për Shqiptarët Adnan Neziri në një konferencë shtypi në Tetovë tha se Bashkimi Demokratik për Integrim (BDI) ka blerë ndërtesë në qytet dhe kjo, sipas tij, hap dyshime dhe nevojë që Prokuroria të ngrit hetim.

“Jemi para ndërtesës që së fundmi është blerë nga Bashkimi Demokratik për Integrim, e cila është kthyer në një nga partitë më fitimprurëse ose e vetmja në një kohë kur qytetarët dhe shumë kompani po përballen me një krizë të rëndë ekonomike. Prokurimi i ndërtesës trekatëshe me sipërfaqe prej 1400 metra katror ngre dyshime shumë të rënda, të cilat janë objekt i punës së hetimit dhe prokurorisë. Hulumtimet e mediave zbulojnë se kjo ndërtesë ka qenë në pronësi të një kompanie private, e cila më pas ia ka shitur një kompanie të dytë dhe përfundimisht e ka blerë BDI. Ndërmarrja thotë se objekti nuk është marrë me qira, dhe të gjithë tetovarët janë dëshmitarë se me vite të tëra këtu ka mbetur mbishkrimi i Unionit të Rinisë së BDI-së, theksoi Adnan Neziri.

Ai shtroi një pyetje mbi çfarë baze e ka shfrytëzuar BDI-ja këtë objekt në të kaluarën.

“Kompania që e ka pasur fillimisht këtë objekt njihet si një nga kompanitë më fitimprurëse që ka fituar shumë tenderë nga institucionet e drejtuara nga zyrtarë të BDI-së. Nga kjo parti thanë se për blerjen e objektit kanë marrë një kredi prej 900 mijë eurosh, të cilën do ta shlyejnë pas shtatë vitesh. Kjo do të thotë se BDI-ja do të duhet të kthejë 128 mijë euro në vit, pa llogaritur këtu interesin. Nga do t’i marrë BDI-ja këto para, nga janë të sigurt se do t’i sigurojë. Gjithashtu duam ta informojmë opinionin se rastësisht pjesa tjetër ose pjesa më e madhe e këtij objekti gjigant është në pronësi të Postës së Maqedonisë dhe kompanisë Telekom, e cila ka hyrë në Maqedoni si investim i kompanisë Maxhar Telekom. Çfarë rastësie”, tha Neziri.

Shkupi

Aktualitet