rritja e pagave

Berisha akuza qeverisë për shëndetësinë: Po detyron mjekët të largohen, rritja e pagave mashtrim - Politike
Politike14 Qershor 2022, 20:29

Berisha akuza qeverisë për shëndetësinë: Po detyron mjekët të largohen, rritja e pagave mashtrim

Shkruar nga Pamfleti
Berisha akuza qeverisë për shëndetësinë: Po detyron

Ish- Kryeministri Sali Berisha, ka zhvilluar sot një tryezë diskutimi me mjekët, për të folur mbi problematikat që ka sistemi shëndetësor.

Berisha u shpreh se qeveria është treguar përçmuese ndaj mjekeve dhe përmirësimit të kushteve në sistemin shëndetësore dhe kjo si rrjedhojë, ka sjellë largimin e shumë mjekëve nga vendi, duke e quajtur një dramë të vërtetë.

Në këtë shërbim jetik për shtetin dhe zhvillimin e saj largimi masiv i mjekëve përbën një dramë të vërtetë. Ndaj mjekëve nga kjo qeveri është mbajtur qëndrim përçmues, maksimal”, tha ai.

Ish-Kryeministri, gjithashtu tha se qeveria me borxhet e marra mund të kishte rritur rrogat e mjekëve deri në 4 herë më të larta se janë sot, por kjo gjë nuk ka ndodhur sipas Berishës sepse nuk ka qenë në planet e qeverisë rritja e rrogave të mjekëve.

Ju jeni dëshmitarë sa kanë ndryshuar pagat tuaja në 9 vite. Me borxhin që ka marrë kjo qeveri nga 62.6 për qind të GDP kur mori pushtetin në 107 sot, rrogat tuaja mund të ishin rritur edhe katër herë, të infermierëve e me radhë. Kjo nuk ka qenë agjendë e qeverisë. Përçmimi janë për mua të pashlyeshme skenat në spitalin e Traumë”, deklaroi Berisha.

Politike Berisha Mjekët Shendetesia