Aktualitet18 Prill 2024, 07:30

A preket Shqipëria nga konflikti mes Iranit dhe Izraelit? Eksperti: Raketat e Iranit mund arrijnë deri në Shqipërinë e mesme!

Shkruar nga Pamfleti

A preket Shqipëria nga konflikti mes Iranit dhe Izraelit? Eksperti: Raketat

I pyetur se a preket Shqipëria nga konflikti mes Iranit dhe Izraelit, eksperti i sigurisë Arjan Dyrmishi tha se vendi ynë preket vetëm ekonomikisht.

Por sipas tij Irani disponon armë të fuqishme, ku raketat me rreze të mesme mund të arrinin deri në Shqipërinë e mesme.

Ndërsa për të qetësuar situatën, eksperti tjetër i sigurisë Dritan Goxhaj sqaroi se kjo tregon kapacitetin e tyre, apsi nuk mund të preknin kurrë tokën shqiptare pasi do të duhej të kalonin në shtumë shtete para se të vinin te ne.

Dyrmishi: Raketat me rrezë të gjatë të Iranit arrijnë deri në Shqipërinë e mesme, shkojnë 1800 deri në 2000 kilometra.

Goxhaj: Do të duhet të kalonin shumë shtete para se të vinin te ne.