Aktualitet 2 Mars 2024, 12:58

Të tjera telashe për biznesmenin Gëzim Sallaku! Pas Shqipërisë, Italia i konfiskon pasuri mbi 4.5 milionë euro

Shkruar nga Pamfleti
Të tjera telashe për biznesmenin Gëzim Sallaku! Pas
Gëzim Sallaku

Të tjera telashe duket se janë hapur për biznesmenin nga Durrësi, Gëzim Sallaku, nën akuzë për veprimtari kriminale në Itali.

Mediat italiane shkruajnë sot se në zbatim të një dispozite të Gjykatës së Zakonshme të Brescias, kanë njoftuar zbatimin e masës së parandalimit personal të sigurisë së posaçme të mbikëqyrjes publike në kohëzgjatje prej 5 vitesh me detyrim për të banuar në komunën e vendbanimit aktual si dhe masën e njëkohshme parandaluese pasurore të konfiskimit të pasurive të luajtshme dhe të paluajtshme, aksioneve të shoqërisë dhe pasurive të shoqërisë në vlerë të përgjithshme mbi 4.5 milionë euro.

“Në veçanti, konfiskimi parandalues u urdhërua pas hetimeve komplekse të një natyre ekonomike dhe pasurore të koordinuara nga Zyra e Prokurorit të Rrethit të Republikës së Brescia-s dhe të ndjekur nga Fiamme Gialle – informon Policia Financiare – të cilat zbuluan një disproporcion të dukshëm midis standardit të jetesën e personit të propozuar (dhe të gjithë njësisë së tij familjare) dhe të ardhurat e deklaruara prej tij në organet tatimore, në periudhën e vlerësimit të rrezikshmërisë së personit që preket nga dispozita e sipërpërmendur e natyrës personale dhe pasurore”, sqarojnë autoritetet italiane.

Asetet që i nënshtrohen heqjes,  pra blerja nga shteti, përfshijnë një vilë me vlerë të konsiderueshme, plus aktivitete sipërmarrëse që operojnë në sektorët e hoteleve luksoze, të ndërtimit dhe të pasurive të paluajtshme. Dispozita në fjalë është nxjerrë në bazë të provave të marra aktualisht, në pritje të plotfuqishmërisë së aktgjykimit.

Pak muaj më parë, janë sekuestruar edhe disa pranova të tij nga Prokuroria e Durrësit, me kërkesë të autoriteteve italiane.

Sallaku akuzohet për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”. Me kërkesë të Gjykatës të Breshias në Itali, sekuestrohen dy objekte, dy prona dhe dy objekte të deklaruara për legalizim. Pronat janë në emër të Sallakut dhe familjarëve të tij.

-Pasuri e paluajtshme e tipit apartament me sipërfaqe 48.8 m2 në emër të G.S dhe S.H.;

– Pasuri e paluajtshme e tipit apartament me sipërfaqe 330 m2, e regjistruar në emër të G.S. dhe S.H.;

– Pasuri e paluajtshme e llojit arë, me sipërfaqe 12,710 m2, blerë nga G.S.;

– Pasuri e paluajtshme e llojit arë, me sipërfaqe 7.890 m2, në emër të shtetasit A.L., blerë nga G.S;

– Pasuri e paluajtshme e deklaruar për legalizim në emër të shtetasit G.S, objekt 3-katësh, me sipërfaqe ndërtimi 140 m2, ndërtuar në truall 300 m2;

– Pasuri e paluajtshme e deklaruar për legalizim, në emër të shtetasit S.S., objekti 2 kate, me sipërfaqe ndërtimi 140 m2, ndërtuar në një sipërfaqe trualli 500 m2.

Që në vitin 2014, në Prokurorinë e Durrësit është regjistruar procedimi penal, i rifilluar në vitin 2018, për veprën penale “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale”. Në kuadër të këtij procedimi, me vendimin të vitit 2021, është vendosur caktimi i masës së sigurimit pasuror “Sekuestro Preventive”, për pasuritë e shtetasit G.Sallaku i cili është marrë i pandehur dhe këtë vit është dërguar për gjykim. 

Të tjera telashe për biznesmenin Gëzim Sallaku! Pas

 

gëzim sallaku