Bota17 Prill 2024, 18:44

Fati i luftës në Ukrainë dhe Gaza në duart e partisë së Trump, a do ta miratojnë republikanët ndihmën 95 mld dollarëshe?!

Shkruar nga Pamfleti

Fati i luftës në Ukrainë dhe Gaza në duart e partisë

Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, Mike Johnson ka njoftuar se sot do të depozitohet në Dhomën e Përfaqësuesve, projektligji i ndihmës së SHBA-së për vendet si Izraeli dhe Ukraina.

Johnson tha se teksti i katër projektligjeve që ofrojnë ndihmë për Ukrainën, Izraelin dhe Indo-Paqësorin do të dorëzohet "sot së shpejti", me një të katërt që përfshin "masa të tjera për t'u përballur me Rusinë, Kinën dhe Iranin".

Projektligji, me vlerë rreth 95 miliardë dollarë, u miratua nga Senati i udhëhequr nga demokratët më 13 shkurt, por ka të ngjarë të përballet me kundërshtime të ashpra në Dhomën e Përfaqësuesve të kontrolluar nga republikanët kur të dalë përfundimisht.

Të dy dhomat e Kongresit duhet të miratojnë projektligjin përpara se presidenti Joe Biden ta nënshkruajë atë në ligj.

Megjithatë, ish-presidenti Donald Trump dhe aleatët e tij republikanë në Kongres duan financime të drejtuara drejt çështjeve të brendshme si kontrolli i kufijve, në vend të luftërave të jashtme.

Kritikët e Trump kanë sugjeruar se ai po bllokon qëllimisht legjislacionin që do të siguronte financim si për Ukrainën ashtu edhe për kontrollin kufitar, sepse ai synon të përqendrojë fushatën e tij zgjedhore në emigracionin dhe për këtë arsye nuk është në interesin e tij të përmirësojë problemet e perceptuara.

trump