Çfarë drejtësie mund të japë gjykata kur detyrohet të zbatojë një ligj që anon nga krahu i pushtuesve dhe jo i pronarëve?
Dje ndodhi një akt terrorist në sallën e gjyqit. 90% e komenteve të “bagëtive” që reagonin ndaj lajmit për vrasjen e gjyqtarit Astrit Kalaja ishin më pak a më shumë të njëjta:
1. “I lumtë dora atij që e vrau.”
2. “Mirë ia bëri që e vrau.”
3. “Kështu e meritojnë edhe të tjerët.”
Të gjithë ata që shkruanin kështu nuk e njihnin as gjyqtarin Astrit Kalaja, as dosjen gjyqësore të Shkodrës.
Burimi i konflikteve të pronësisë në Shqipëri nuk janë gjykatat, por ligjet e votuara në parlament, të cilat cenojnë të drejtën e pronës. Ato burojnë nga ligji famëkeq 7501, që ndaloi kthimin e pronave tek ish-pronarët dhe njohu zaptuesit si “tokë e xanun”.
Çfarë drejtësie mund të japë gjykata kur detyrohet të zbatojë një ligj që anon nga krahu i pushtuesve dhe jo i pronarëve?
Mjafton kaq për të kuptuar se konfliktet civile kanë rrënjët në parlament, jo në gjykatë.
Por problemi në Shqipëri është se politika ka ngritur frymën e urrejtjes ndaj drejtësisë, duke i bindur njerëzit se për gjithçka fajin e kanë gjykatat.
Sulmet ndaj gjyqtarëve programohen 24 orë nga Rama dhe Berisha në ekrane.
Turmat e militantëve që u shkojnë pas, helmohen nga vreri i tyre.
Sot, në mentalitetin e shqiptarëve, të gjithë janë të korruptuar dhe të inkriminuar.
Sipas tyre:
• gjyqtarët janë më të korruptuar se policët,
• policët më të inkriminuar se prokurorët,
• prokurorët më të pasur se mjekët,
• mjekët më kriminelë se doganierët,
• doganierët më milionerë se deputetët,
• deputetët më të korruptuar se gazetarët,
• gazetarët më mashtrues se ministrat,
• ministrat më të lidhur me mafien se të gjithë të tjerët.
Me pak fjalë, për turmën, vetëm pensionistët dhe të papunët janë të ndershëm.
Sipas kësaj turme të zheleve që komenton çdo ditë në rrjete, çdo njeri me profesion — jurist, ekonomist, arkitekt, politikan, arsimtar, mjek — patjetër duhet të jetë hajdut. Sipas injorantëve, padrejtësia zgjidhet me vrasje.
Kjo është gjendja më tragjike që mund të kalojë një shoqëri, sepse dallimin mes njeriut dhe kafshës e ndan logjika.
Dhe “kafshët” që dje komentonin pro vrasjes, nuk e kuptojnë se nga nesër, kushdo që do të përballet me drejtësinë, do të ndjejë pasojat e këtij atentati.
Çdo gjyqtar apo prokuror, kur të japë vendimin ose pretencën, do të kujtojë kolegun e tyre Astrit Kalaja, dhe peshorja e drejtësisë do të anojë nga i forti me kallash, e jo nga e drejta.
Fundja, edhe gjyqtarët, prokurorët, mjekët, policët janë qenie njerëzore, dhe nesër mund të kenë të njëjtin fat si Astriti.
Por do të ikin nga kjo botë duke u sharë nga turma e debilëve që as i njohin, por që mbajnë brenda vetes vrerin e indoktrinimit politik.
Dje Shqipëri humbi një gjyqtarë të drejtë, Shoqëria humbi një mik besnik. Mbesa e sapo lindur humbi një gjysh fisnik
Sot Astrit Kalaja po udhëton drejt banesës së fundit. Rruga duhej të ishte e mbushur me lule për drejtësinë dhe humanizmin që ai tregoi në jetë — jo me baltën e injorantëve që nuk e njohën.
Miguel de Cervantes shkruante në Don Kishotin e Mançës: “Të vdekurit nuk mund t’i mbrojnë dot as nderin, as emrin; turpi është për të gjallët që luftojnë me ta.”
Bageti e quan popullin ky ipa cip qe me Saliun hodhi themelet e gjykatave Ti Kreshnik e ke xhvillar korupsionin Ti je ai maniveli qe e ke sjell pisllekun ne gjykata
vrasja e gjyqtarit cilitdo gjyqtar ne nje shtet perendimor eshte krim i rende,,,,,por ne vendin tone te dashur gjykatat nuk jane gjykata dhe shumica e shqiptareve e kane provuar kete gje ne lekuren e vet,,,kane humbur prona per shkak te ketyre gjyqtareve qe sot ndihen te alarmuar per vrasjen e gjyqtarit te ndershem ndhe kjo mund te jete e vertete por sa gjyqtare kane dhene vendime te padrejta per kriminele qe kane vrare djegur vjedhur pronat shteterore pronaret e vjeter etj,,,ne shkembim te shumave te parave te pista dhe dihet nga jeta qe bejne gjyqtaret e pasur me vila disa shtepi bisnese etj , gjera keto qe profesioni nuk mund tja mundesoje,,,,,,KU JANE GJYQTARET E NDESHEM DHE ME INTEGRITET ????? kjo eshte pyetja qe duhet te jape zoti SPAHIU, para se denigroje qytetaret sepse GJYKATAT JANE TE KORRUPTUARA DERI NE PALCE DHE GHYQTARET I JAPIN VENDIMET SI I DO QEJFI DHE JO SI THOTE LIGJI?? DHE KY ESHTE NJE PROBLEM SHUME I MADH zoti SPAHIU , qe jeton jashte shtetit dhe nuk e ka provuar se sa e rende eshte te jesh ne te drejten tende dhe gjykata te jape nje vendim te padrejte per hallin qe ke,,,
Si nuk ke pak turp ti që i kalove të gjitha monstrat? Për shkakun TËND u bë vettingu!
Ju jeni injorante o miu i hales se per ato prona ju e futet ket popull ne vëllavrasje dhe vete jetoni ne lluks o pis bure legen
erudicioni si njeri me shkolle ne kete rast nuk te ndihmon per te manipuluar opinionin publik sepse drejtesia ose me sakte padrejtesia e vendimeve te gjykatave ka arritur kulmin dhe vete gjyqtaret jane njerezit me pa turp me pa integritet arrogante te paskrupullt qe perdorin ligjin per tu tallur me te drejtat e qytetareve ,,,
Dele, dele, dele! Perfundimisht nuk behemi njerez. Na kane mbyt maloket, injorantet, kokepalaret, te deshtuarit qe ndihen mire vetem kur deshtojne te tjeret...jane shumice. Ti cojme kalamajte jashte se ketu eshte vend i falimentuar.
Pamvaresisht se veasja e gjyqtarit eshte në fakt krim i denueshem , por, po ta shikojmë në këndveshtrimin se ajo u krye në sallën e gjyqit ,simbolika e kësaj ngjarjeje tregon revolten e njeriut te thjeshte kunder sistemit politik dhe dhe padrejtesise te instaluar qe për 25 vjet sorrollatet nga nga shkalla pare e gjyqesorit në te dyten ëpastaj nne te paren pastaj në te dyten e hyp e zbrit.Duhet një reformë e thellë në drejtesi ku të ndalohen rigjykimet dhe qytetari ti zgjidhe përfundimisht çështjet mnë shkallë te dyete apo te trete te gjyqsorit pa rigjykime në shkallë te pare apo te dyte.Për sa kohë qe nuk bëhet kjo sigurisht do kete akte te tilla vrasjeje në të ardhmen .Shkurt esht komplet faji i sistemit politik qe ka instaluar këto ligje te këqija qe njerezit të kryejnë krime.Eshte sistemi kriminal antishqiptar i instaluar këto 35 vjet e qe duhet përmbysur me dhunë popullore si në Nepal.
Ky Spahiuu i kalbur në korrupsion kushedi se qindra mijra euro ka marre për të emëruar gjykates e prokurore qe i ka shkarkuar vetingu dhe këta qe janë akoma në sistemin e drejtesise. Kreshnik Spahiu eshte një nga arkitektet e këtij sistemi te kalbur të drejtesise dhe meriton te ndeshkohet.
Kreshnik je si nje mi kanalesh
Ku eshte juristi i madh kryetari i kuq e zi, bere korrupsionin si pjese e sistemit te deshtuar qe je dhe ti dhe shkove more azil ne Gjermani dhe tani te jep leksione nga Gjermania. Cfare bere kur ishe ne KLGJ nje vrime ne uje, u more me emerimet e gjyqtareve kundrejt pageses o plehre.
Ik ore plehre. Edhe ti e do plumbin ne balle. "Bagetite" qe i quan ti, e kane vuajtur mbi kurriz padrejtesine e "drejtesise" shqiptare!!!! Kur ishe ti ore funderrine nenkryetar i KLD, padrejtesia e sistemit gjyqesor, ishte ne nivel skandaloz! Nuk degjuam te flisje per te dhe as more ndonje mase, sepse me siguri, te sillnin çantat me leke. Per nje fare kohe, na u hoqe si patriot dhe gjoja po luftoje qe mos te ndryshohej kombesia e shtetasve shqiptare. Dhe hape nje parti me emer bombastik. Por per te ndryshuar ligjet qe mos te behej me e mundur te ndryshohej kombesia, u bere aleat me Berishen, antishqiptarin me te madh qe ka patur ky vend( jo se te tjeret jane me patriote se ai) dhe kur te futi gishtin ne zgjedhje, fillove ta shash. Ti je nje fekale e Shqiperise! Ik se te ka dale boja me kohe!!! Ka ardhur koha qe vettingu te behet me plumba! Kjo ka ngelur e vetmja menyre, sepse politika nuk do drejtesi te vertete!!