Kronike20 Maj 2024, 20:32

Dosja e SPAK, zbulohen kodet e “Sky Ecc” që përdornin bosët e krimit; Ndoka dhe Durim Bami me nga dy celularë të kriptuar

Shkruar nga Pamfleti
Dosja e SPAK, zbulohen kodet e “Sky Ecc” që përdornin
Bosët e krimit

SPAK bashkëpunim me autoritetet franceze për të zbërthyer të gjitha mesazhet në Sky Ecc...

Zbulohen detaje te tjera nga dosja e SPAK që tronditi krimin e organizuar në vend. Ishin mesazhet ne Sky Ecc që fundosën bandat kriminale. Në dosjen që ka siguruar “Pamfleti” tregohet se si SPAK u ndihmua nga autoritet e huaja, teksa janë zbuluar dhe kodet që përdorin rreth 50 emrat që figurojnë në këtë dosje. Durim Bami dhe Arben Nodoka kanë pasur nga dy celularë të kriptuar.

SPAK njofton se fillimisht ka kërkuar të dhëna nga autoritet franceze.  Kërkesa e Prokurorisë së Posaçme i është përcjellë Autoriteteve Franceze të drejtësisë nga Ministria e Drejtësisë Shqiptare me shkresën Nr.2333/3/A.H., datë 11.07.2023 dhe është ekzekutuar në mënyrë të drejtpërdrejt.

Më datë 23.11.2023, EuroJust ka përcjellë me anë të postës elektronike zyrtare, përgjigjen dhe të dhënat e kërkuara nga Autoritet Gjyqësore Franceze me kërkesën Nr.L131/10, datë 30.06.2023.

Nga analizimi i këtyre të dhënave, ka indicie se përdoruesit SkyECC A09C41, KY5ËF1, JQJUS9, NP8LS4, U2BA3G, C5FFC8, 62Y87A, OZO41K, D3UGV4, F1U5UB, HIZOKF, QPDLP7, TFQL4R, 4CSJQH, XNLTTP, B045ZY, G8KC24, 738AB2, E8UECS, 9P800G, SGZE20, kanë konsumuar vepra penale në formën e grupit të strukturuar kriminal, konkretisht veprat penale të "Vrasja me paramendim" e mbetur në tentativë, "Sigurim i kushteve për kryerjen e vrasjes", "Kultivim i narkotikëve", "Shpërdorimi i detyrës", "Mbajtje pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municioneve", "Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve", "Trafikimit të narkotikëve" kryer në formën e posaçme të bashkëpunimit atë të "Grupi i strukturuar kriminal", "Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal", "Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale", vepra këto të parashikuara nga nenet 78, 22, 80, 284, 248, 309, 278, 298, 283/a, 28/4, 333/a, 334 dhe 287 të Kodit Penal, vepra të cilat nuk kanë lidhje me faktet penale për të cilat po hetohet në procedimin 9/2023 dhe është e vlerësuar e nevojshme që të kryhen hetime të mëtejshme lidhur me përdoruesit SkyECC të administruar me qëllim identifikimin dhe evidentimin e fakteve penale të dyshuara”, shprehet SPAK.

Më datë 18.03.2024, prokurorët e çështjes kanë vendosur ndarjen e çështjes, procedimit penal Nr. 9 të vitit 2023 të Prokurorisë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit te Organizuar, në lidhje me të dhënat e administruara nga Autoritet Gjyqësore Franceze, në përgjigje të kërkesës së Prokurorisë së Posaçme Nr.L131/10 datë 30.06.2023, ku janë përcjellë komunikimet në platformën SkyECC të përdoruesve A09C41, KY5EF1, JQJUS9, NP8LS4, U2BA3G, C5FFC8, 62Y87A, OZ041K, D3UGV4, FIU5UB, HIZOKF, QPDLP7, TFQL4R, 4CSJQH, XNLTTP, B045ZY,G8KC24, 738AB2, E8UECS, 9P800G, SGZE20

Prokuroria e Posaçme më datë 11.09.2023 me shkresën L304 Prot., i ka përcjellë Ministrisë së Drejtësisë kërkesën për ndihmë juridike drejtuar autoriteteve gjyqësore Franceze, ku kërkohen të gjitha komunikimet e kryera në aplikacionin SkyECC nga përdoruesit OSHND4, RG7GFF, etj.

Kodet e Sky Ecc

1. SkyECC PIN A09C41 dhe KY5EF1 është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Arben Ndoka;

2. SkyECC PIN 4CSJQH, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Arian Tuku;

3. SkyECC PIN NP8LS4, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Ervis Martini;

4. SkyECC PIN U2BA3G, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Emiljano Shullazi;

5. SkyECC PIN SGZE20, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Jozi Kraja;

6. SkyECC PIN JQJUS9, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Durim Bami;

7. SkyECC PIN 60DUQ0, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Elson Reçi;

8. Sky ECC PIN F1U5UB, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Leonard Duka;

9. SkyECC PIN QPDLP7, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Gjin Ndoj;

10. SkyECC PIN RG7GFF, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Kasandër Noga;

11. SkyECC PIN YR2N3M, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Nuredin Dumani;

12. SkyECC PIN ECHP00, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Henerigert Mitri;

Nga këqyrja dhe analizimi i mëtejshëm i komunikimeve të përdoruesve të SkyECC A09C41, KY5ËF1, 4CSJQH, NP8LS4, U2BA3G, SGZE20, JQJUS9, 60DUQ0 dhe F1U5UB me bashkëbisedues të tjerë, me procesverbal të identifikimit, dyshohet se:

1. SkyECC PIN 4SV660, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Arian Tuku;

2. SkyECC PIN HRGZ7E, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Samuel Ndoka;

3. SkyECC PIN TEDV40, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Astrit Avdyli;

4. SkyECC PIN N8TA74, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Arben Mërkuri;

5. SkyECC PIN Q1CTJT, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Aldo Avdyli;

6. SkyECC PIN CSEC2N, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Gentian Bejtja;

7. SkyECC PIN 723B77, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Blerim Abazi;

8. SkyECC PIN VGRF60, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Elvis Ndreca;

9. SkyECC PIN C8BCF9, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Oltion Zefi;

10. SkyECC PIN DZ69GD, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Edson Jozëik;

11. SkyECC PIN HO5BA7, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Armando Ndreca;

12. SkyECC PIN NQJ6TE, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Besian Xhixha;

13. SkyECC PIN K9B9EP, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Enver Diva;

14. SkyECC PIN 19A9F8, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Fatmir Troplini;

15. SkyECC PIN ODAKH8, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Klodian Shahini;.

16. SkyECC PIN 161DTH, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Kristos Teta;

17. SkyECC PIN TI812F, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Erigers Mihasi;

18. SkyECC PIN HVB8UF, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Denis Meta;

19. SkyECC PIN V23SOI, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Viktor Bajraktari (Imeraj);

20. SkyECC PIN VJQSJG, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Satilno Basho;

21. SkyECC PIN 93UIQ0, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Marklen Aliu (Haka);

22. SkyECC PIN DHJNI5, VBLVQ7, VZ689Z, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Tori Xhecuka;

23. SkyECC PIN 1RVA6G, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Albert Zaja;

24. SkyECC PIN DHNKER, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Florenc Kelmendi (Toci);

25. SkyECC PIN TOCKIQ, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Deivis Bajramaj;

26. SkyECC PIN LXPUTC, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Adrian Pikli;

27. SkyECC PIN 3NO6QH, DHS36T, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Durim Bami;

28. SkyECC PIN CE34U0, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Xhelal Rraja;

29. SkyECC PIN 1UN9CQ, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Altin Morina;

30. SkyECC PIN EHN5IP, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Gentian Binjaku;

31. SkyECC PIN V81ERS, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Erlis Duka;

32. SkyECC PIN CNR916, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Fatmir Hyseni;

33. SkyECC PIN 86P04N, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Drianto Bardhi;

34. SkyECC PIN 61NMAN, është poseduar dhe përdorur nga shtetasi Altin Gega;