Politike18 Korrik 2023, 19:24

Skandali / Alfred Peza emëron punonjësen e portalit të tij ‘AlpeNews’ çupëlinën Bora Xhani, drejtoreshë në RTSH

Shkruar nga Pamfleti

Skandali / Alfred Peza emëron punonjësen e portalit të tij

Në vijim do sjellim detaje rreth shkarkimit mizor të një kameramani me probleme shëndetësore si dhe planin për rritjen në detyrë të dashnores së shokut të kapterit...

Pamfleti është njohur me disa denoncime për zhvillime të tjera shqetësuese në RTSH, me protagonist drejtorin e ri Alfred Peza si dhe ushtarin e tij, drejtorin juridik Enkelejd Lamaj, të cilët po e 'privatizojnë' RTSH-në, duke e kthyer në një klan të mbyllur.

Prej disa ditësh në RTSH ka nisur një valë shkarkimesh arbitrare, duke sajuar shkaqe banale dhe abuzive, përmes një fryme tensioni, arrogance, presioni dhe reprezalje.

Një nga qokat e para të Alfred Pezës mban emrin Bora Xhani. Kjo e fundi rezulton punonjëse në portalin AlpeNews, të kapterit.

Punonjësen e tij në portalin privat, Bora Xhani, Peza e ka emëruar drejtoreshë programacioni në RTSH në konflikt të hapur interesi, në shkelje të ligjit dhe duke shpërdoruar detyrën.

Fillimisht Peza ka mundësuar largimin e drejtorit të programacionit Melsi Qirici, duke emëruar në vend të tij punonjësen e tij private.

Kapter Peza ka diktuar largimin e drejtorit të lajmeve Bledar Zaganjori. Me anë të frymës së presionit, Peza ka detyruar të largohen drejtori i Financës, drejtori Juridik dhe i Prokurimeve, si dhe drejtori i Burimeve Njerëzore.

Kapter Peza po largon edhe kameramanë dhe montazhierë, punonjës të thjeshtë, duke futur në vështirësi të mëdha ekonomike familjet e tyre, me qëllim për të krijuar hapësira për çetën e tij.

Për këto poshtërsi po përdor Enkelejd Lamaj, i cili zbaton urdhrat e kapterit.

Peza nuk ka këllqe të merret me ata që marrin rrogën prej vitesh dhe as që e dinë se ku ndodhet RTSH-ja, por merret me stafin që punon, duke e detyruar të largohet me metoda meskine, në kuadër të privatizimit të RTSH-së.

Në vijim do sjellim detaje rreth shkarkimit mizor të një kameramani me probleme shëndetësore si dhe planin për rritjen në detyrë të dashnores së shokut të kapterit./Pamfleti

alfred peza bora xhani tvsh drejtoresha