Politike19 Shtator 2023, 14:52

Zgjedhja e Avokatit të Popullit, Bardhi ironizon Nikollën: Nuk zgjidhet duke ngrenë pica në një zyrën e Kuvendit

Shkruar nga Pamfleti

Zgjedhja e Avokatit të Popullit, Bardhi ironizon Nikollën: Nuk

Pas përfundimit të mbledhjes së grupit të deputetëve ditën e sotme në Kukës, Gazment Bardhi foli për procesin e zgjedhjes së Avokatit të Popullit.

Sipas tij, kërkesa ndaj kryetares së Kuvendit për zgjedhjen e Avokatit, ka ardhur pas një shqetësimi të ngritur nga SHBA dhe BE, për të çuar përpara këtë proces.

“Ajo që kam kërkuar unë për Avokatin e Popullit e popullin merr shkas nga një shqetësim që ka ardhur nga përfaqësues të SHBA dhe BE, të cilët kanë kërkuar në dijeninë time edhe nga Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste, që të çojnë para procesin e zgjedhjes se avokatin e popullit.

Avokati ka disa detyra te rëndësishme në kuadër të zbatimit te reformës në drejtësi dhe për këtë arsye përfaqësuesit e SHBA dhe BE, kanë shprehur shqetësimin. Në kuadër të këtij shqetësimi kam vënë në lëvizje këtë proces. Jam përgjigjur një shqetësimi që na ka ardhur nga aleatët strategjik.

Kam propozuar që ky proces të mos jetë një 17 maj tjetër, ku avokati zgjidhet duket ngrënë pica në një zyrë të Kuvendit, por një proces transparent. Nuk kam kërkuar të ulem me Çuçin, por nga Kryetarja e Kuvendit, në cilësinë e saj si kreu i Parlamentit të ndërtoj një proces transparent mes palëve.

Procese zgjedhore të institucioneve kushtetuese duke ngrënë pica e dukë pirë cigare me Edi Ramën janë të pa papranueshëm për grupin parlamentar të opozitës”, tha Bardhi.

bardhi avokati i popullit kuvend