Krimi i Berishës: 1 miliardë euro për 5 km tunel, ndërsa në Itali kundërshtojnë tunelin 57 km (nëntokësor) Lion-Torino - Aktualitet
Aktualitet23 Maj 2018, 23:38

Krimi i Berishës: 1 miliardë euro për 5 km tunel, ndërsa në Itali kundërshtojnë tunelin 57 km (nëntokësor) Lion-Torino

Shkruar nga Pamfleti
Krimi i Berishës: 1 miliardë euro për 5 km tunel, ndërsa

Krimi i Berishës: 1 miliardë euro për 5 km tunel, ndërsa në Itali kundërshtojnë tunelin 57 km (nëntokësor) Lion-Torino me 8.5 miliardë euro

Në Itali dhe Francë ka shpërthyer debati, për planin e ndërtimit të një tuneli nëntokësor, që do të lidh dy vendet.

Tuneli i gjatë 57 km, do të lidhë Lionin me Torinon.

Por ka debate për çmimin e tij.

Tuneli është parashikuar të kushtojë 8.5 miliardë euro, shumë kjo që konsiderohet shumë e lartë.

Në Shqipëri ndërkohë, Sali Berisha shpenzoi 1 miliard euro, për vetëm 5 km, për ndërtimin e tunelit të Kalimashit.

Arsyet se përse kushtoi aq shumë, nuk është e vështirë të kuptohen.

Dhe atëhere askush nuk foli, ndryshe nga qytetarët e Francës dhe Italisë, që edhe pse dy nga superfuqitë e Europës, një shumë e tillë iu duket e lartë.

Imagjinoni t’ua bënte Berisha tunelin, sa do duhet të paguanin.(TemA)

Aktualitet