Aktualitet 8 Dhjetor 2023, 22:02

Cilët janë sektorët më të korruptuar në Shqipëri?

Shkruar nga Pamfleti

Cilët janë sektorët më të korruptuar në

Barometri këtë herë është përpjekur të kuptojë perceptimin e qytetarëve për korrupsionin edhe gjykimin e tyre për sektorët më të korruptuar në vend.

Sipas sondazhit të “EuronewsAlbania”, Partitë politike janë në krye të listës për korrupsionin, drejtësia vjen më pas si sektor.

Sa i përket sektorëve që japin shërbime të drejtpërdrejta për qytetarët, si: lejet e ndërtimit dhe pushteti vendor, kadastra dhe pronat, dogana dhe tatime, shëndetësia, policia;. Shifrat e perceptimit të korrupsionit mbeten të larta, nga 60% deri në mbi 50%.

Cilët janë sektorët më të korruptuar në

sondazhi barometri