Aktualitet18 Maj 2024, 21:54

Mediat e huaja goditje Ramës: Nga Aeroporti i Vlorës, te projektet e Kushner, si po shkatërrohen zonat e mbrojtura në Shqipëri!

Shkruar nga Pamfleti

Mediat e huaja goditje Ramës: Nga Aeroporti i Vlorës, te projektet e

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës po ndërtohet buzë Lagunës Vjosa-Nartë 40 kilometra katror, ​​një ndalesë kyçe për shpendët shtegtarë që mbrohet prej 20 vitesh.

Një aeroport i ri ndërkombëtar dhe zhvillimet e turizmit elitar mund t’i japin fund një prej parqeve të fundit të pacenuara të Evropës.

Ligji 21/2024, siç njihet zyrtarisht, është një makth për ambientalistët pasi mundëson ndërtimin e mega resorteve me pesë yje kudo në vend, përfshirë zonat e mbrojtura natyrore.

Miratimi i tij erdhi në shkurt, tre ditë pasi dhëndri i Donald Trump, Jared Kushner doli publikisht me planet e tij për të krijuar dy resorte pranë deltës së lumit Vjosa, një ligatinat ekologjikisht të paçmuar.

Sot, Shqipëria duket se ka njohur vlerën e pasurive të saj natyrore. Më shumë se 21 për qind e tokës totale të vendit është brenda një rrjeti zonash të mbrojtura, thotë Ministria e Turizmit dhe Mjedisit. Ajo fitoi lëvdata ndërkombëtare për krijimin e parkut të parë kombëtar të lumit të egër të Evropës Vjosa vitin e kaluar, pasi iu nënshtrua presionit nga një fushatë e zgjatur nga aktivistët.

Por mbrojtja nuk u shtri deri në delta, diçka që alarmoi OJQ-në, Mbrojtja dhe Ruajtja e Mjedisit Natyror në Shqipëri, (PPNEA)-n pasi kjo ligatinë bregdetare është pjesa më e larmishme biologjike e rrugës ujore, shtëpia e pelikanëve dalmat, bretkosave të rrezikuara të ujit, flamingove, lugëve dhe breshkave.

Nën rrymën e pozitivitetit, ambientalistët thonë se ekziston një model i qartë i natyrës që i sakrifikohet zhvillimit, ndërsa qeveria kërkon të realizojë vizionin e saj për një rivierë shqiptare.

'Gjithçka është e lidhur': Aeroporti pranë lagunës

Mediat e huaja goditje Ramës: Nga Aeroporti i Vlorës, te projektet e
Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës është në ndërtim e sipër pranë Lagunës së Nartës.

Aty pranë ku Kushner po shikon zhvillimet - në gadishullin Zvërnec dhe ishullin Sazan - shtrihet kantieri i ndërtimit për një aeroport të ri , i filluar në 2022.

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës po ndërtohet buzë Lagunës Vjosa-Nartë 40 kilometra katror, ​​një ndalesë kyçe për shpendët shtegtarë që mbrohet prej 20 vitesh.

Por qeveria rishikoi kufijtë e këtij rezervati natyror (ndër të tjera), që do të thotë se zona e aeroportit ra jashtë zonës së mbrojtur dhe më pas iu dha një leje ndërtimi. PPNEA është përfshirë në dy procese gjyqësore në vazhdim mbi këto hapa.

BE (në të cilën Shqipëria synon të anëtarësohet) ka thënë se aeroporti bie ndesh me ligjet kombëtare dhe konventat ndërkombëtare për mbrojtjen e biodiversitetit që Shqipëria ka ratifikuar. Komiteti i Konventës së Bernës thotë për Euronews se po ndjek nga afër situatën, pasi thirrja e tij për të pezulluar ndërtimin u shpërfill. Për ambientalistët, aeroporti është fillimi i një shpati të rrëshqitshëm.

Një zëdhënës i qeverisë thotë për Euronews Green se, “Projekti i aeroportit nuk po del nga hiçi; përkundrazi, ai po evoluon në një zonë ku aeroporti i mëparshëm funksiononte deri në fillim të viteve 1970. Ky lokacion bie jashtë sistemit të zonave të mbrojtura dhe nuk ka ndikim në Monumentet e Natyrës si Dunat e Nartës, Pylli i Zvërnecit dhe Laguna e Nartës.”

Ndryshimi i ligjit shqiptar që mundëson ndërtimet në zonat e mbrojtura

Sipas ndryshimit të ligjit të Shqipërisë për zonat e mbrojtura, Këshilli Kombëtar i Territorit mund të japë leje për resortet luksoze turistike kudo në vend. Deputetët dorëzuan projektligjin në nëntor dhe ai u përshpejtua në shkurt, pavarësisht se BE i kërkoi qeverisë të pezullonte votimin dhe ta bënte procesin më transparent.

Delegacioni i BE-së në Shqipëri – një mision diplomatik që drejton vendin drejt integrimit me bllokun – tha në përgjigje se do të ndjekë zbatimin e dispozitave të reja ligjore “me shumë vëmendje”.

Aty ku lejohen resortet me pesë yje, ai parashikon një shtrirje shumë më të gjerë të infrastrukturës - nga autostradat dhe urat te termocentralet e reja dhe fushat e golfit.

Projektet e mbështetura nga Kushner në natyrën shqiptare

Firma e kapitalit privat me bazë në Majami e Kushner Affinity Partners është në prag të investimit në zhvillime të reja turistike përgjatë kësaj zone të Shqipërisë së Jugut.

Fotot e shpërndara në faqen e tij në Facebook tregojnë imazhe të hershme të projektimit për resortet në ishullin e pabanuar të Sazanit - një shëtitje me varkë të shpejtë nga vendi i aeroportit të Vlorës - dhe gadishulli i Zvërnecit, i lidhur me një urë druri me një ishull në lagunën e Nartës. Affinity Partners, me një tenxhere të mbushur nga Fondi i Investimeve Publike të Arabisë Saudite, sapo ka marrë dritën jeshile për të ndërtuar një kompleks hotelesh prej 500 milionë dollarësh (461 milionë euro) në Serbi, duke nxitur protesta lokale.

Sipas Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, Shqipëria është ende “në një fazë shumë të hershme” me aplikimin e ishullit të Sazanit, i cili është marrë nga Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve, por duhet të kalojë në disa nivele shqyrtimi. Zyrtarisht, qeveria nuk ka marrë ende një aplikim për projektin në zonën e Nartës, shton ajo.

Sazani është në parkun kombëtar detar Karaburun-Sazan dhe Zvërneci është brenda zonës së mbrojtur Pishë Poro-Nartë, por ministria konteston se Sazani është zonë e mbrojtur.

Mediat e huaja goditje Ramës: Nga Aeroporti i Vlorës, te projektet e
Një pamje e gadishullit të Zvërnecit, ku firma e Kushnerit kërkon të investojë në një resort turistik me qindra dhoma dhe pishina

Plani i Kushnerit për Zvërnecin thuhet se përfshin deri në 10,000 'njësi vilash'. Një pjesë e infrastrukturës së kërkuar do të furnizohet nga qeveria, si pjesë e ofertës së saj për 'investitorët strategjikë'.

Për ambientalistin, Jon Vorpsi thotë se emri i lidhur me Trump ka qenë një shpërqendrim për shtypin dhe publikun, duke nxitur diskutime politike dhe jo mjedisore.

Si do të ndikojnë zhvillimet në biodiversitetin në deltën e Vjosës?

Aeroporti, ndryshimi i ligjit, projektet Kushner: “E gjithë kjo është një vizion”, thotë Vorpsi, gjë që e bën të pamundur të flitet në detaje për speciet që do të shqetësohen ose do të humbasin.

"Ne po humbasim ligatinat bregdetare një herë e përgjithmonë për shkak të këtij vizioni. Ne nuk flasim fare për praninë e biodiversitetit atje, në fund [...] do të zhduket", thotë koordinatori i ruajtjes së pelikanit të PPNEA.

Mediat e huaja goditje Ramës: Nga Aeroporti i Vlorës, te projektet e
Pelikanët në deltën e Vjosë

Njerëzit rrezikohen të humbasin edhe burimet e tyre natyrore nëse hidrologjia e zonës së lagunës dhe lumenjve të saj nënujorë shkatërrohet. Dhe meqenëse kjo ligatinë bregdetare siguron një mbrojtje jetike kundër përmbytjeve dhe rritjes së nivelit të detit, "katastrofa të mëdha" mund të pasojnë, paralajmëron ai.

Me një sipërfaqe prej 240 kilometrash katrorë ndërsa derdhet në Adriatik, delta e Vjosës është një nga deltat e pakta të paprekura në pellgun e Mesdheut.

Shkencëtarët ndërmorën një mision për mbledhjen e të dhënave në vend muajin e kaluar.

"Gjetjet tona të para zbulojnë vlerën e madhe ekologjike të deltës. Mes joshjes së turizmit luksoz, duhet të kujtojmë rëndësinë e pashembullt ekologjike të Deltës së Vjosës, një thesar unik në të gjithë Evropën", thotë shkencëtari kryesor austriak Prof Fritz Schiemer. 

OJQ-ja mjedisore Euronatur dhe të tjerë të përfshirë në delegacionin shkencor po i kërkojnë qeverisë të përfshijë deltën në parkun kombëtar të lumit të egër Vjosa. Por Vorpsi thotë se kjo nuk do ta mbrojë atë nga zhvillimi duke pasur parasysh ligjin e ri.

Si po luftojnë aktivistët mjedisorë?

Në vend të kësaj, PPNEA po e kanalizon energjinë e saj për të mbledhur publikun dhe për të luftuar qeverinë përmes mjeteve ligjore . Një nga paditë e saj kundër lejes së ndërtimit për aeroportin e Vlorës, e paraqitur gati dy vite më parë, është rikthyer në Gjykatën e Apelit./Përshtati “Pamfleti” nga “Euronews.Green”