Bota22 Maj 2023, 20:24

Kush është shefi i ri i “Kundërzbulimit” të FBI? Zëvendësuesi i McGonigal, specialist në hetimin e krimit të organizuar shqiptar

Shkruar nga Pamfleti

Kush është shefi i ri i “Kundërzbulimit” të FBI?

Eric J. Reese është emëruar si agjent special i ngarkuar me Divizionin e Kundërzbulimit dhe Kibernetikës në Zyrën e Nju Jorkut, duke zëvendësuar agjentin nën hetim, Charles McGonigal.

Me anë të një njoftimi, FBI bën me dije se Reese së fundi ka shërbyer si shef seksioni në Divizionin e Kundërzbulimit në Selinë e FBI-së në Uashington, DC. Ai iu bashkua FBI-së si agjent special në vitin 2004 dhe punoi në zyrën e terrenit të Nju Jorkut, ku hetoi organizatat Kriminale Euroaziatike dhe u specializua në hetimin e krimit të organizuar shqiptar.

Në vitin 2008, Reese u transferua në Divizionin e Kundër Terrorizmit në Selinë e FBI-së dhe shërbeu si “komandant i orës” në Njësinë e Qendrës së Qasjes Publike dhe si menaxher projekti në një njësi të vlerësimit të antiterrorizmit.

Në vitin 2010, Reese u promovua në agjent special mbikëqyrës dhe u raportua në Gjirin e Guantanamos, Kubë, për të shërbyer si zëvendës i FBI-së në Task Forcën e Përbashkët të Departamentit të Mbrojtjes. Në vitin 2012, ai u transferua në zyrën e San Diegos dhe punoi në skuadrat e inteligjencës njerëzore dhe krimit të dhunshëm.

Në vitin 2016 Reese u emërua ndihmës atasheu ligjor në Moskë në vitin 2016. Ai u kthye në vitin 2018 për të punuar si agjent mbikëqyrës i lartë rezident për agjencitë rezidente të Tacoma dhe Poulsbo, satelitë të Zyrës Fushore të Seattle. Në vitin 2020, ai u promovua si një ndihmës agjent special i ngarkuar në Divizionin e Mbështetjes Operative të Zyrës së Nju Jorkut.

Ai u promovua në shef seksioni në vitin 2022 dhe drejtoi Seksionin e Operacioneve të Rusisë të Divizionit të Kundërzbulimit në Selinë e FBI-së. Si shef i seksionit, ai shërbeu si ekzekutiv i lartë përgjegjës për përpjekjet e FBI-së për të zbutur kërcënimin ndaj sigurisë kombëtare të paraqitur nga aktivitetet e inteligjencës të Federatës Ruse.

Kujtojmë se Charles McGonigal u akuzua si i përfshirë në afera korruptive me zyrtarë të lartë shqiptarë pasi favorizoi oligarkun rus Oleg Deripaska, i cili ishte në listën e personave të sanksionuar nga SHBA.

shef kunderzbulim fbi mcgonigal krim