How can a man be honest who brings his country into conflict with America?
Before the Kosovars, many peoples have had the misfortune of being led by an unsuitable man.
It's true that prime ministers are incompetent like Albini, they can be harmful like Albini, they can be violent like Albini, they can be clueless like Albini, they can be boring like Albini, they can be demagogues like Albini, they can be failed poets like Albini would like to be, they can be delusional like Albini.
All of this has happened and will happen.
But people find the solution.
They pluck the Albinos from their sky just like ravens.
When they realize that the crows are not going away, people remove their main food: insects.
That's why I say that Albin's escape is no longer something that should be left to him.
Albin Kurti needs to be deprived of food.
Albin's escape is in the hands of those who created Albin: the citizens of Kosovo.
In addition to the many damages he has caused to his country, Albin Kurti will be remembered for creating a fatal connection between the words sect and insect.
He has created an albino.
Albin insects are Albin's food, they keep his extinguished heart burning, they wave his wings when he can't fly, they open his beak when he needs to bite, they load his wings of hatred with stones, they heal him when he is injured, they clean his claws when he pokes out his eyes, they laugh when he has no skin, they beat his rivals with a belt, they call him a hero because he speaks Albanian, they carry him from falling into a pit, they don't separate when he falls to pieces.
But today is the day for the albinos to take stock.
What has Albin Kurti done in five years?
Currently, there is no more depressed society in Europe than Kosovo.
The poor are getting poorer, the rich are getting rarer.
Thousands of people flee every day.
Businesses are closing.
The economy has shrunk and production has decreased.
Unemployment is the highest in the region.
There is no public investment.
Foreign investment is an unfamiliar concept.
Kosovo businesses are emigrating to Albania.
The elite too.
Parliament has been out of action for seven months.
The government cannot be formed and Albin Kurti is a prime minister with an expired mandate.
Kosovo's relations with America are at their lowest point.
With yesterday's decision, America has declared Albin Kurti de facto non grata.
Relations with Europe have been blocked for two years.
Kosovo is under embargo.
Relations with Albania are worse than during the time of Yugoslavia.
The border is open, but the soul is closed.
People meet, but Albin Kurti forbids them from falling in love.
The Albanian administration of the state of Kosovo has turned into an anti-Albania agency.
It pollutes beaches and scares tourists away, driving them to Greece.
Që kur e njoh Kosovën nuk kam parë kurrë një sentiment më të fortë kundër shqiptarëve të Shqipërisë se sa sot.
Nga një parti e themeluar kundër Serbisë, Vetëvendosja e Albin Kurtit është kthyer në një parti kundër Shqipërisë.
E megjithatë kur ia bën këtë bilanc disa njerëzve në Kosovë ata thonë po ke të drejtë, të gjitha janë të vërteta, por Albin Kurti është i ndershëm.
Unë kam një pyetje për të gjithë kosovarët.
E pse qenka Albin Kurti i ndershëm?
Si mund të jetë i ndershëm një njeri që e fut vendin e vet në konflikt me Amerikën?
Si mund të jetë i ndershëm një njeri që ka arritur të fusë vendin në listën e sanksioneve të Bashkimit Evropian njëlloj sikur të ishte Rusia e Putinit?
Si mund të jetë i ndershëm një njeri që kërkon të qeverisë kur nuk ka fituar?
Si mund të jetë i ndershëm dikush që dështoi 50 raude parlamentare duke kërkuar diçka që nuk i takonte?
A mund të jetë i ndershëm dikush që refuzon të dëshmojë në prokurori siç bëjnë sa herë ju kërkohet 2 milion qytetarët e atij vendi?
A mund të jetë i ndershëm një njeri që kundërshton vendimet e gjykatave?
A mund të jetë i ndershëm një njëri i cili, që nga dita që ka ardhur në pushtet nuk i ka shtuar asnjë njohje shtetit të vet?
A mund të jetë i ndershëm dikush që ushqen me dashje akuzat e gjykatës së Hagës për ata që çliruan Kosovën?
A mund të jetë i ndersëhm dikush që përdor fenë për vota?
A mund të jetë i ndershëm një njeri që ka shkatërruar mijëra vende pune?
A mund të jetë i ndershëm një njeri që beson se rritja ekonomike është pasurim i padrejtë?
A mund të jetë i ndershëm dikush që e përdor varfërinë për pushtet?
Ne shqiptarët kemi disa shembuj të ndershmërisë politike.
Po marr një rast klasik.
Një pjesë prej nesh, besojnë se Enver Hoxha ishte i ndershëm.
Ata thonë se ai nuk i vidhte taksat e popullit, nuk kishte prona, nuk kishte vila dhe pasuri, megjithëse i fuste kundërshtarët në burg, megjithëse ia mori të gjithëve pronat,megjithëse kolektivizoi lopët,megjithëse ne hanim një racion mish në muaj dhe megjithëse kur vdiq e la Shqipërinë vendin më të varfër në botë dhe më të izoluar,në konflikt me Evropën, Amerikën Rusinë dhe Kinën.
Pavarësisht të gjithave, thonë disa, Enver Hoxha ishte burrë i ndershëm sepse nuk e vidhte lapsat me të cilët firmoste varjen e njerëzve në litar.
Pra një njeri që i la të gjithë pa gjë, quhet i ndershëm meqë vetë nuk mori asgjë.
Ky është koncepti i disa kosovarëve sot për Albin Kurtin.
Ata besojnë se ky njeri nuk e vjedh printerin e vendimeve të dëmshme që merr.
Unë do preferoja më mirë një njeri që e shpërdoron bojën e printerit, bashkë me printerin, por nuk na fut në sherr me shtypshkronjën e demokracisë: me Amerikën.
Prandaj duke njohur disi Kosovën, them se problemi aty nuk është opozita, problemi është pjesa albinsekte e shoqërisë kosovare që beson se duke e ushqyer korbin me flutura do ta shndërrojnë në shqiponjë.
Albin Kurti e humbi mundësinë të bëhet shqiponjë sepse nuk u ngrit asnjëherë në atë lartësi.
He is a raven that will continue to feed on insects, killing the butterflies of hope.
I hope not for long.
Lini një Përgjigje