Kosova19 Mars 2023, 12:28

“Insistonin të firmosja”, Vuçiç tregon detaje nga takimi me Kurtin: S'dua të bëj marrëveshje juridike ndërkombëtare me Kosovën!

Shkruar nga Pamfleti
“Insistonin të firmosja”, Vuçiç tregon detaje nga

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç në një konferencë për mediat serbe ka shpjeguar arsyen se përse nuk nënshkroi marrëveshjen me Kosovën në Ohër. Vuçiç ka thënë se nuk e ka nënshkruar aneksin për zbatimin e Marrëveshjes për normalizim të marrëdhënieve me Kosovën sepse Serbia është shtet i njohur ndërkombëtarisht, ndërsa Kosova nuk është, prandaj, sipas tij, nuk mund të arrihet një marrëveshje juridike ndërkombëtare. Ai pranoi se kanë rënë dakord për disa pika të planit të zbatimit.

"Nuk kam nënshkruar sepse Serbia është një vend i njohur ndërkombëtarisht dhe Kosova nuk është për mua. Dhe nuk dua të bëj marrëveshje juridike ndërkombëtare me Republikën e Kosovës. Nuk po i fsheh askujt, prandaj po ju tregoj çdo detaj'- tha Vuçiç duke shtuar se i kanë thënë gjatë gjithë mbrëmjes, duke insistuar “Hajde firmos Vuçiç”, raporton 'Kurir'.

Dje patëm një raund dialogu që fuqitë evropiane dhe botërore e bënë shumë të rëndësishme. Bisedat nuk janë kurrë të lehta sepse partitë janë në opozitë. Do ta lexoj të gjithë aneksin sot dhe do të vë në dukje natyrën juridike, do të theksoj edhe gjithçka që po ndodh jo vetëm në lidhje me Kosovën. Unë do të flas seriozisht si president. Së pari, do të lexoj të gjithë aneksin dhe do të shpjegoj se për çfarë kemi rënë dakord dhe për çfarë nuk kemi rënë dakord.

E ndryshuam tekstin e marrëveshjes, për fat të mirë negociatat zgjatën 12 orë dhe këtu kam një avantazh ndaj të tjerëve sepse jam më i qëndrueshëm. Sa më gjatë të zgjasë, aq më i mirë bëhet përqendrimi im...

Problemi është kur zgjat 2-3 orë. Është e rëndësishme të fillojmë tani, është ekipi drejtues serb, ata do të duhet të paraqesin propozimin e tyre në nivelin më të lartë të dialogut, ne do të shkojmë me të, do të shohim se si do të shkojë gjithçka. Nuk ka detyrime të mëtejshme për ne. Për ne është shumë më e rëndësishme që të krijohet një mjedis në të cilin serbët në Republikën e Kosovës do të jenë të sigurt, populli ynë do të ketë paqe kudo që jeton dhe të ruajë shtetin dhe të respektojë Kushtetutën e Serbisë.

Mund të shkruaja 300 faqe vetëm për ditën e djeshme, nuk po them që fjalimi im është i përmbledhur apo i formuluar mirë, por mund të shkruaj kaq shumë faqe. Kemi shumë kohë për të menduar se çfarë duam me veten dhe në rajon dhe të punojmë për përparimin e përshpejtuar të ekonomisë sonë.”-u shpreh Vuçiç për mediat.

marrëveshja kosovë-serbi aleksander vuçiç