Showbiz 9 Dhjetor 2023, 17:17

12-vite burg, 150 mijë euro dhe urdhër mbrojtje mbi dy dekada, vajza që e denoncoi “hap thesin” për Dani Alvesh

Shkruar nga Pamfleti

12-vite burg, 150 mijë euro dhe urdhër mbrojtje mbi dy dekada, vajza

30 dhjetor 2022. Data në të cilën jeta e Dani Alves ndryshoi plotësisht. Futbollisti ndodhet në paraburgim, pas një sulmi seksual të dyshuar ndaj një vajze 23-vjeçare në klubin e natës “Sutton” të Barcelonës. Më 20 janar, ai përfundoi në burgun “Brians II” dhe pothuajse një vit më vonë është ende pas hekurave, pavarësisht përpjekjeve të palës mbrojtëse për ta liruar përkohësisht nga burgu deri në gjyq.

Pala mbrojtëse e së dëmtuarës, e drejtuar nga Ester García, lëshoi ​​një dokument akuze në Gjykatën e Barcelonës, në të cilën shpalleshin kërkesat dhe garancitë e kërkuara nga ankuesja për efektet e dënimit, të cilat do të bëhen të ditura në shkurt. Avokatja e “viktimës” kërkon 12 vite burg për të akuzuarin, 3 vite më shumë se ato të kërkuara nga Prokuroria.

Po kështu, kërkon dëmshpërblim prej 150 mijë eurosh për pasojat fizike dhe psikologjike të shkaktuara nga sulmi seksual. Një shumë parash që “viktima” e refuzoi në shkallën e parë, duke qenë se objektivi i saj i vetëm ishte që drejtësia të vendosej dhe futbollisti të paguante për atë që ndodhi.

Megjithatë, historia ka ndryshuar. Më 4 gusht, Ester i lëshoi ​​një dokument gjyqtarit të çështjes, Concepción Cantón, ku deklaroi se synimi fillestar i klientes së saj në lidhje me kompensimin duhet të revokohej. Kërkesa u pranua në vetëm 24 orë.

Një ndryshim i miratuar dhe i parashikuar në të ligj. Ky rregull përfshin mundësinë që “viktima” të mund ta revokojë dorëheqjen, nëse pasojat e krimit përfundojnë të jenë më të rënda se sa ishin parashikuar fillimisht.

“Ajo nuk ishte në dijeni të pasojave të plota të krimit dhe as rrethanave mbikëqyrëse që do të parandalonin zhvillimin e simptomatologjisë anksiozo-depresive me intensitet të përgjithshëm mesatar dhe, për rrjedhojë, një përkeqësim të konsiderueshëm në fusha të ndryshme të funksionimit të përditshëm”, – thotë avokatja e 23-vjeçares.

Nga ana tjetër, mbrojtja e “viktimës” kërkon edhe masën e ndalimit prej 1000 metrash dhe ndalimin e të akuzuarit për të kontaktuar me të renë për një periudhë 10-vjeçare më të gjatë se dënimi i kërkuar. Domethënë, gjithsej 22 vite.

Gjithashtu, avokatja kërkon garanci për klienten e saj në momentin e zhvillimit të seancës përfundimtare: shoqërimi profesional gjatë gjykimit, shmangia e ballafaqimit apo kontaktit me sy me të akuzuarin dhe sigurimi që gjatë seancës të mos ketë publik.

dani alvesh ish-mbrojtësi i barcelonës