Bota12 Qershor 2023, 19:21

Trump në “pikë të hallit”, ekipi i ish-presidentit ende nuk ka gjetur avokatë për ta përfaqësuar në gjykatë

Shkruar nga Pamfleti

Trump në “pikë të hallit”, ekipi i ish-presidentit

Ekipi i Trump foli me një numër avokatësh gjatë fundjavës, por është ende e paqartë se kë do të punësojë zyrtarisht ish-presidenti për ta përfaqësuar atë në gjyqin në Florida.

Ekipi i Trump ka kontaktuar me avokatë dhe firma me bazë në Florida për të vlerësuar interesin e tyre për t'u bashkuar me ta, thonë disa burimet për CNN.

Pas tërheqjes së përfaqësuesve ligjor të Trump, ish presidenti ka nevojë për një avokat që pranohet të ushtrojë profesionin në distriktin jugor të Floridës për akuzën.

Trump ka pasur vështirësi në mbajtjen e avokatëve me përvojë, pasi ai përballet me një rrjet gjithnjë e më të komplikuar problemesh ligjore dhe disa firma hezitojnë ta pranojnë Trumpin si klient për shkak të shqetësimeve rreth ndikimeve të reputacionit dhe largimit të klientëve të tjerë.

Të premten, në një ndryshim të rëndësishëm të ekipit ligjor të Trump, avokatët e tij kryesorë Jim Trusty dhe John Rowley dhanë dorëheqjen dhe Trump njoftoi shtimin e Blanche në çështjen e dokumenteve të klasifikuara. Blanche ishte punësuar në prill pasi Trump u padit në Manhattan dhe u shfaq me të gjatë gjykimit të tij për akuzat që rrjedhin nga skema e parave të heshtura.

Trump pritet të udhëtojë në Miami të hënën për t'u takuar me avokatët e tij përpara akuzës për 37 akuza që lidhen me keqpërdorimin e dyshuar të dokumenteve të klasifikuara dhe sekreteve të sigurisë kombëtare.

trump avokatë gjykatë