Politike 1 Mars 2024, 12:56

Spiropali këshillon opozitën nga Shkodra: Bashkohuni! Kjo situatë nuk na pëlqen as neve

Shkruar nga Pamfleti
Spiropali këshillon opozitën nga Shkodra: Bashkohuni! Kjo situatë
Elisa Spiropali

Drejtuesja politike e PS-së së qarkut Shkodër, Elisa Spiropali, ka hedhur poshtë zërat për zgjedhje të parakohshme në vend. Në një deklaratë për mediat pas mbledhjes me Asamblenë e PS në Shkodër ajo tha se nuk ka asnjë diskutim për zgjedhje të parakohshme.

“Nuk ka asnjë diskutim për zgjedhje të parakohshme, kur të ketë ju do jeni të informuar por deri më sot ne jemi me një mandat të plotë dhe në një mandat për të realizuar premtimet tona si qeveri dhe këtë do bëjmë”.

E pyetur nëse rrezikon të dështojë reforma zgjedhore, ajo tha se të gjitha çështjet do të adresohen përpara zgjedhjeve të ardhshme.

“Sigurisht që nuk rrezikon që të dështojë sepse përtej komisionit bipartiak sigurisht që po shpresojmë që të funksionojë, ne kemi rekomandimet e ODIHR të cilat janë udhërrëfyes, nuk janë vetëm ndryshime ligjore, janë edhe çështje të tjera institucionale të cilat duhen adresuar dhe jam e bindur që ne do mund t’i adresojmë përpara zgjedhjeve të ardhshme kurdo që të jenë. Patjetër që ka ndryshime ligjore që mund të duhen 84 vota në qoftë se ka ndërhyrje në Kodin Zgjedhor, ka çështje të tjera të cilat mund të adresohen në mënyra të tjera por prandaj ne e kemi ngritur këtë Komision që ne të vijmë aty dhe të bëjmë propozime përmbajtësore, ne nuk e kemi ngritur Komisionin e Reformë Zgjedhore që të diskutojmë për karrigen e njërit apo të tjetrit”.

Sa i takon situatës së tensionuar në Kuvend Spiropali i bëri thirrje demokratëve që të bashkohen me njëri-tjetrin, pasi sipas saj nuk mund të jetë Kuvendi zgjidhja për strategjitë e tyre radikale.

“Kjo situatë nuk na pëlqen jo vetëm ne por as opinionit publik dhe qytetarëve të këtij vendi nuk i pëlqen që në Kuvend të shohin zjarr, flakë, bilbila, ata duan të dëgjojnë zërin e deputetëve të zgjedhur, duan të dëgjojnë mendimet qoftë edhe kritike për projektligjet apo të tjera dhe ne urojmë shumë që çështjet që i pengojnë deputetët e PD dhe këtu nuk po i ndaj në të kujt e si por po them që të gjithë ata bashkë duhet që t’i kthehen rrugës së arsyes, duhet që të gjejnë një pikë që i bashkon, të bëjnë së pari bashkimin mes tyre sa i takon strategjive që duhet të zgjedhin si në Kuvend ashtu edhe strategjive elektorale dhe nuk mund të jetë Kuvendi zgjidhja për strategjitë e tyre radikale. Ata kanë gjithë drejtën e tyre të protestojnë, të shkojnë në rrugë pa krye por kjo nuk është rruga e Kuvendit të Shqipërisë. Kuvendi i Shqipërisë është për të tjera punë dhe të gjitha opozitat kanë provuar që të radikalizohen, kanë provuar që edhe t’i djegin mandatet, edhe të braktisin Kuvendin, e kemi bërë edhe ne, e kemi braktisur për 6 muaj kur ishim në opozitë dhe ajo rrugë nuk na çoi askund. Besoj që partitë politike kanë fituar tashmë një pjekuri për të kuptuar se rruga e vetme është rruga institucionale dhe rruga e krijimit të besimit tek njerëzit”.

elisa spiropali