Kosova29 Nëntor 2023, 10:34

Takimi i 1990, Baton Haxhiu: Rugova shkoi në Shqipëri për bashkim kombëtar, por 'u surprizua'

Shkruar nga Pamfleti
Takimi i 1990, Baton Haxhiu: Rugova shkoi në Shqipëri për bashkim
Baton Haxhiu

Gazetari Baton Haxhiu tha se ish-presidenti Ibrahim Rugova kishte shkuar në Shqipëri në vitin 1990 për të biseduar për Bashkim Kombëtar, por aty e kishte parë se “s’kanë kujna t’i bashkohen”.

 Haxhiu në Pressing në T7,  theksoi se pas atij takimi gjithmonë u dëgjua fraza e Rugovës “Kosova as me Shqipërinë, as me Serbinë, e pavarur”.

“Takimi i parë i Rugovës në vitin 1990 ku nis fraza e famshme as me Serbinë as me Shqipërinë por Kosova e vetme dhe arsyeja ka qenë kjo, grupi i kryesuar nga Ibrahim Rugova shkojnë në Shqipëri për të biseduar për mundësinë e Bashkimit.

Intelektualët që formuan Lëvizjen politike e panë Shqipërinë se s’kanë kujt t’i bashkohen për arsye se ata thanë ne s’kemi çka me ju ndihmu dhe kur u kthyen në Kosovë, ky grup vendosi në atë moment ta ndërtojë rrëfimin për Kosovën Republikë ose Kosovën e pavaruar. Ky është narracioni i të vërtetës pse ka nis Kosova e pavarur si entitet politik. Dhe ka qenë fraza e Ibrahim Rugovës, Kosova as me Shqipërinë as me Serbinë, e pavarur.”, tha Haxhiu në Pressing.

 

baton haxhiu ibrahim rugova