ambasadorja

Ambasadorja Vlahutin: Negociatat s’janë dhuratë! - Aktualitet
Aktualitet26 Mars 2018, 16:00

Ambasadorja Vlahutin: Negociatat s’janë dhuratë!

Shkruar nga Pamfleti
Ambasadorja Vlahutin: Negociatat s’janë dhuratë!

Ambasadorja Romana Vlahutin kritika këtyre institucioneve, tjetër paralajmërim për të korruptuarit

Pasditen e sotme është mbledhur Këshilli Kombëtar i Integrimit Europian me qëllim diskutimin mbi Strategjinë e Komisionit Europian për zgjerimin në kuadër të procesit hapjes së negociatave, që Shqipëria shpreson që të ndodhë në qershor. Pjesë e takimit  ka qenë edhe ambasadorja e BE në Tiranë, Romana Vlahutin, e cila theksoi se negociatat nuk janë një dhuratë, ndërsa kërkoi që të luftohet krimi dhe korrupsioni.

“Shteti i së drejtës është piketa kryesore në bazë të së cilës bazohet shteti. Fillohet me monitorimin, ka mendësi të reja, për korrupsionin dhe krimin e organizuar. Tashmë po jepen rezultate për shtetin e së drejtës. Elementet shtesë përfshihen vlerësimin më të hollësishëm dhe misionet më të mira.

Sa i përket sigurisë dhe migracionit janë parashikuar nisma specifike për ligjzbatimin. Do bëhen përpjekje më të mëtejshme për ekspertizën. Po kështu komisioni synon që të ngrihet një task-forcë e BE. Kur bëhet fjalë për zhvillimin socio-ekonomik BE do të fut një skemë të re për fondet në rajon. Do të nxitet dhe mbështetja dhe në arsim”, tha Vlahutin.

Aktualitet Ambasadorja Vlahutin: Negociatat s’janë dhuratë!