Bota 8 Dhjetor 2023, 21:48

Organizata ‘Mjekët pa Kufij’ thirrje OKB-së për armëpushim: Mosveprimi, ju bën bashkëpunëtorë në masakrën e Gazës!

Shkruar nga Pamfleti

Organizata ‘Mjekët pa Kufij’ thirrje OKB-së për

Organizata bamirëse mjekësore, Mjekët pa Kufij (MSF) i ka bërë thirrje Këshillit të Sigurimit të OKB-së të kërkojë një armëpushim të menjëhershëm dhe të qëndrueshëm përpara një votimi të vonuar për këtë çështje.

Votimi mbi një rezolutë nëse do të mbështetet një armëpushim i menjëhershëm në Gaza do të zhvillohet brenda pak më pak se një ore.

MSF tha se mosveprimi i Këshillit të Sigurimit deri më sot, si dhe vetoja nga shtetet anëtare, përfshirë SHBA-në, i bëjnë ata bashkëpunëtorë në masakrën e vazhdueshme në rajon.

“Ka pasur vrasje pa dallim dhe zhvendosje të palestinezëve në një shkallë dhe intensitet marramendës që prej rënies së armëpushimit njëjavor”, tha organizata.

Kreu ndërkombëtar i grupit, Christopher Lockyear i cilësoi armëpushimet e përkohshme dhe sasinë e vogël të ndihmës për të hyrë në rajon si "të pamjaftueshme fyese.

"Duhet të ketë disa mundësi për të mbijetuar; mjekët tanë nuk mund të bëjnë asgjë për të vdekurit. Dështimi për të vepruar tani, për të miratuar një armëpushim total dhe për t'i dhënë fund rrethimit, do të ishte e pafalshme. Një gjë është e qartë - rritja e ndihmës humanitare nuk mund të arrihet pa një armëpushim. Sot, Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara duhet të kërkojë një armëpushim të menjëhershëm dhe të qëndrueshëm dhe të heqë rrethimin", tha ai./SkyNews

okb mjekë pa kufij