Kulture29 Nëntor 2023, 13:30

Censurohet fjalimi i Robert De Niro, kishte komente kundër Donald Trump

Shkruar nga Pamfleti

Censurohet fjalimi i Robert De Niro, kishte komente kundër Donald Trump

Robert De Niro pretendoi se fjalimi i tij në Gotham Awards ishte censuruar gjatë ceremonisë live të hënën mbrëma, 27 nëntor. Aktori pretendoi se komentet e tij kundër Donald Trump u hoqën pa paralajmërim.

“Unë dua të them vetëm një gjë. Fillimi i fjalimit tim ishte redaktuar, prerë dhe unë nuk e dija. Dhe dua ta lexoj. Historia nuk është më histori. E vërteta nuk është e vërteta. Madje faktet zëvendësohen nga fakte alternative dhe nxiten nga teoritë e konspiracionit dhe shëmtia”, tha ai.

Ai shtoi: “Në Florida, studentëve u mësohet se skllevërit zhvilluan aftësi që mund të zbatoheshin për përfitimin e tyre personal. Industria e argëtimit nuk është imune ndaj kësaj sëmundjeje të dhimbshme. Unë nuk mendoj se ne gabuam që ua morëm këtë vend të madh. Kishte një numër të madh njerëzish që kishin nevojë për tokë të re dhe indianët me egoizëm po përpiqeshin ta mbanin atë për veten e tyre.”

“Gënjeshtra është bërë një mjet tjetër në arsenalin e sharlatanëve. Ish-Presidenti ynë gënjeu më shumë se 30,000 herë gjatë katër viteve të tij në detyrë. Dhe ai vazhdon me të njëjtin ritëm në fushatën aktuale të hakmarrjes. Por me gjithë gënjeshtrat e tij nuk e fsheh dot shpirtin. Ai sulmon të dobëtit, shkatërron dhuratat e natyrës dhe tregon mungesë respekti, për shembull, duke përdorur fjalën “Pocahontas” si një fyerje. Regjisorët, nga ana tjetër, po përpiqen – këtu hyra dhe pashë që po e montojnë gjithë këtë”, tha aktori i njohur.

“Kështu që unë do t’i them këto gjëra, për Apple dhe do t’i falënderoj për të gjithë këtë ,” tha De Niro ndërsa përfundoi fjalimin e tij. “Gotham, bla bla bla bla, por nuk kam dëshirë t’i falënderoj fare për atë që kanë bërë. Si guxojnë ta bëjnë këtë”.

 

De Niro ishte i pranishëm për të paraqitur çmimin ‘Ikona historike e Gotham dhe nderimi i krijuesit’ në emër të ‘Killers of the Flower Moon’.

robert de niro censure fjalimi