Kosova 1 Qershor 2023, 09:02

Thirrjet për protesta në Mitrovicën e Jugut, reagon policia: Kanë qëllime të këqija

Shkruar nga Pamfleti

Thirrjet për protesta në Mitrovicën e Jugut, reagon policia:

Në rrjetet sociale ka qarkulluar një thirrje për protestë në Mitrovicë të Jugut pranë Urës së Ibrit. Policia ka kërkuar që të shpërfillet kjo kërkesë, pasi këto profile janë të dyshimta dhe se postimet mund të jenë me qëllim të keq në dëm të vet qytetarëve dhe interesave të Republikës së Kosovës.

Policia e Kosovës është në dijeni se, nëpër media të ndryshme sociale, nga persona dhe profile të ndryshme, janë duke qarkulluar postime me thirrje ndaj qytetarëve shqiptarë, për pjesëmarrje në gjoja protestë masovike, sot në ora 12:00, në Jug të Mitrovicës dhe me synim kinse për marshim në Veri të vendit. Dëshirojmë të sqarojmë se, pas vlerësimeve nga institucionet e sigurisë është vërtetuar se shumë nga këto profile janë të dyshimta dhe se postimet mund të jenë qëllimkëqija, në dëm të vet qytetarëve dhe interesave të Republikës së Kosovës.

Prandaj, Policia e Kosovës fton qytetarët për qetësi dhe të mos bien pre e asnjë gjoja organizimi nga persona të panjohur, por të lënë institucionet e sigurisë, institucionet e Republikës së Kosovës të trajtojnë situatën me profesionalizëm. Garantojmë qytetarët se institucionet e Kosovës në përgjithësi, e në veçanti  Policia e Kosovës, janë plotësisht të aftë dhe të përkushtuar për të garantuar siguri, rend dhe qetësi për të gjithë qytetarët pa dallim. Ne e vlerësojmë lartë bashkëpunimin dhe mbështetjen e qytetarëve të Republikës së Kosovës, në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në vend”, thuhet në njoftimin e policisë.

thirrjet për protesta në mitrovicën e jugut