Damian gjiknuri

22 Janar 2019, 16:0216:02Aktualitet

17 Janar 2019, 19:4619:46Aktualitet

12 Shtator 2018, 16:0116:01Aktualitet
Kukës/ Ministri i Enrgjisë, Damian Gjiknuri: Shumë shpejt i japim zgjidhje taksës në Rrugën e Kombit - Aktualitet
Aktualitet14 Prill 2018, 08:53

Kukës/ Ministri i Enrgjisë, Damian Gjiknuri: Shumë shpejt i japim zgjidhje taksës në Rrugën e Kombit

Shkruar nga Pamfleti
Kukës/ Ministri i Enrgjisë, Damian Gjiknuri: Shumë shpejt i japim

Kukës/ Ministri i Enrgjisë, Damian Gjiknuri: Shumë shpejt i japim zgjidhje taksës në Rrugën e Kombit

Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri ishte sot në Kukës ku inspektoi kantierin e hapur të një prej urave që po dublohet. Ai shoqërohej edhe nga kreu i Autoritetit Rrugor Shtetëror, Afrim Qendro.

Gjatë fjalës së tij Gjiknuri u ndal edhe te negociatat që po zhvillohen me koncesionarin dhe me komunitetet lokale të Qarkut të Kukësit për çështjen e tarifës së kalimit në Rrugën e Kombit.

“Jemi duke negociuar me koncesionarin por njëkohësisht duke u konsultuar edhe me popullatën për të gjetur një zgjidhje për një tarifë të reduktuar për banorët e këtyre zonave, sidomos për transportin publik dhe qytetarët që e përdorim më shpesh rrugën Kukës-Tiranë. Nga ana tjetër, dua të them që kemi filluar edhe me evidentimin e të gjitha mjeteve që janë të targuara në Kukës.

Jemi duke bërë krahasimet me banorët që janë pjesë e këtij komuniteti dhe që i zotërojnë këto mjete, në mënyrë që të trajtohet ajo fashë e njerëzve që preken nga ky koncesion dhe që jetojnë në Qarkun e Kukësit. Është një proces i filluar mirë dhe besoj brenda një periudhe shumë të shkurtër, përpara se të fillojë dhe njëherë funksionimi i pagesave të Toll-it, ne do të kemi një zgjidhje.

Besoj do jetë shumë e pranueshme por njëkohësisht nuk cënon edhe efektivitetin e kontratës, nuk cënon mbarëvajtjen e kontratës për mirëmenaxhimin e kësaj rruge”, nënvizoi Gjiknuri.

Aktualitet Damian gjiknuri ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë