inceneratorë

‘Janë paguar 35 milionë euro, por s’kemi inceneratorë!’, Tabaku: Do t’i shkojmë deri në fund kësaj afere k - Politike
Politike11 Shkurt 2022, 15:01

‘Janë paguar 35 milionë euro, por s’kemi inceneratorë!’, Tabaku: Do t’i shkojmë deri në fund kësaj afere k

Shkruar nga Pamfleti
‘Janë paguar 35 milionë euro, por s’kemi

Nënkryetarja e PD-së Jorida Tabaku ka dhënë një deklaratë për mediat nga Sharra pas inspektimit në terren të inceneratorit të Tiranës, që sipas saj nuk ekziston, pasi bëhet fjalë vetëm për një landfill.

Tabaku theksoi se ndonëse deri më tani janë paguar 35 milionë euro nga buxheti i shtetit ende nuk ka nisur procesi i incenerimit.

Kemi ardhur në inceneratorin e Tiranës, që incenerator nuk është. Në landfillin e Tiranës siç e treguan pamjet nuk ndodh procesi i incenerimit. Kemi këtu mbrapa procesin e incenerimit që është vetëm për  Ky koncesion i kushton buxhetit të shtetit 430 mln euro. Siç e shikoni të gjithë është paguar 35 mln euro, por s’kemi inceneratorë. Është një aferë korruptive jo vetëm në procedura dhe rritjen e kostove, por edhe zbatimin. Ka vonuar kryetari i bashkisë lejen e ndërtimit thonë punonjësit. Sot jemi përballë një afere të madhe korruptive.

Do t’i shkojmë kësaj afere deri në fund. Sot zbuluam që nuk ka incenerim, është landfill. Fatkeqësisht afera korruptive vazhdon edhe në zbatim të saj. Sot për të një procedurë që kryhej më parë, vetëm pse janë mbjellë këto pemë dhe është lyer me bojë, paguajnë 29 euro tonë mbetje. Që në ditën e firmosjes së kontratës kanë filluar pagesat, nuk është normale dhe ligjore. Privati ka kryer 30 për qind të investimit të tij. Nuk ka nevojë për fjalë, tregohet që 700-800 mbledhje në ditë administrohen këtu pas nesh”, tha Tabaku.

Politike aferë korruptive inceneratorë Jorida Tabaku