Aktualitet 4 Mars 2024, 17:03

Shpërthimi ndodhi gjatë prerjes me oksigjen, ngjarja në Lushnje mund të përfundonte dhe më tragjike; si shpëtoi një i mitur

Shkruar nga Pamfleti

Shpërthimi ndodhi gjatë prerjes me oksigjen, ngjarja në Lushnje

Ngjarja në Lushnje mund të ishte edhe më tragjike.

Në momentin e shpërthimit të fuqishëm në Lushnjë ku mbetën të vdekur babë e bir, Roland dhe Elidon Hoxha, i pranishëm ka qenë edhe djali i vogël i viktimës, Klejdi Hoxha.

Kështu ka deklaruar shoku i tyre i mitur, I.Sota, i cili në momentin kur ndodhi shpërthime kishte shkuar në mabientet e kapanonit për të takuar dy shokët e tij.

Ai deklaron se rreth orës 15;40, ka vajtur dhe ka takuar dy shokët e tij të cilën quhen Elidon Hoxha dhe Klejdi Hoxha, të cilët po punonin dhe aty ka parë dy shokët e tij dhe babanë e tyre, si dhe disa punëtor të tjerë të cilët ishin lartë  me vinç.

“Ata kishin një pajisje prerëse që nxirrte flakë si saldim. Vinçi kishte një krahë dhe ishte i ngritur lartë dhe këta shtetas filluan të prisnin me atë prerëse si flakë tek magazina që ishin duke punuar”, ka deklaruar ai, referuar dojes së prokurorisë.

Në këtë kohë ai ka dëgjuar një shpërthim të fuqishëm dhe është rrëzuar në tokë. Aty një person e ka marrë dhe e ka çuar në spital.