Lutfi Dervishi

Raporti për lirinë e medias, Lutfi Dervishi: Çdo klient i qeverisë po blen një televizion - Aktualitet
Aktualitet 4 Maj 2022, 10:12

Raporti për lirinë e medias, Lutfi Dervishi: Çdo klient i qeverisë po blen një televizion

Shkruar nga Pamfleti
Raporti për lirinë e medias, Lutfi Dervishi: Çdo klient i

Analisti Lutfi Dervishi ka komentuar raportin për lirinë e medias në Shqipëri. Dervishi thotë se çdo klient i qeverisë po blen një televizion për t’i shërbyer qeverisë.

“S’ka nevojë të vrasësh gazetarët kur ke vrarë median. Nuk kemi më media opozitare. Ky është treguesi i lirisë së shtypit.”, deklaroi Dervishi.

Analisti është i mendimit se një media e lirë është për të mbajtur nën kontroll një pushtet. Sipas tij media e lirë është ajo që bën gazetari sfiduese.

“Një media e lirë do të thotë kur bën gazetari sfiduese, investigative. Debatet e darkave s’kanë lidhje me gazetarinë.”tha Dervishi në emisionin ‘A Show’.

Organizata Reporterë pa Kufi e renditi Shqipërinë në vend të 103 në Indeksin e Lirisë së Medias për vitin 2021, duke cituar rregullimin partizan të medias dhe kërcënimet në rritje që gazetarët po marrin nga krimi i organizuar dhe dështimi i shtetit për mbrojtjen e tyre.

Kuvendi i Shqipërisë vendosi vitin e kaluar të zgjedhë me votat e Partisë Socialiste Armela Imerajn, ish-zëdhënëse e Partisë Socialiste, në krye të bordit të Autoritetit të Medias Audiovizive, institucionit që licencon radiot dhe televizionet si dhe mbikëqyr disa aspekte të etikës apo monitoron sjelljen e tyre gjatë fushatave elektorale.

Qeveria e kryeministrit Edi Rama vendosi gjithashtu që të krijojë një agjenci të centralizuar politike që të menaxhojë komunikimet e të gjithë qeverisë qendrore, përfshirë “prodhimin e materjaleve audiovizive” me qëllim “edukimin e publikut”. Drejtori i agjencisë u emërua zëdhënësi i kryeministrit Endri Fuga.

Aktualitet #Raportin për lirinë e medias #Shqipëri