Anti-Mafia 8 Mars 2023, 11:48

Policët presin orët shtesë, Rrumbullaku shpall tender për 67 makina me qira me vlerë 2.4 milion Euro

Shkruar nga Pamfleti
Policët presin orët shtesë, Rrumbullaku shpall tender për 67
Muhamet Rrumbullaku, 2.4 milionë euro për makina me qira

Policët presin të marrin orët shtesë duke dëgjuar premtimet e kryeministrit, ministrit e drejtorit, ndërsa shqiptarët shpresojnë se policia do luftojë krimin ekonomiko-financiar, kur këtë krim e ka në kupolën e saj

Është një tender “gropë e zezë” korrupsioni, me objekt “Marrje makina me qira” për policinë shtetit, i cili vazhdon përsëritet qysh nga koha e Ardi Veliut, më pas nga Gledis Nano e tani nga drejtori Muhamet Rrumbullaku, me vlerë nga 2 milionë Euro deri në 5 milionë Euro.

Për herë të gjashtë, këtë tender e përsëriti drejtori Muhamet Rrumbullaku, me shpallje më datë 14 tetor 2022 e zhvillim më datë 17 nëntor, për marrjen e 67 makinave me qira, kundrejt vlerës 2.4 milionë Euro me TVSH.

Këto makina janë marrë me qira në përdorim për 4 vite, kundrejt pagesës 35 mijë Euro secila, vlerë me të cilën mund të blihen minimalisht 2 makina të reja, ndërsa në total 134 makina të reja për policinë e shtetit.

Edhe sikur vetëm 4 vite të përdoreshin e të shiteshin me gjysmën e çmimit të blerjes, prej tyre mund të rikthehej gjysma e vlerës së përdorur për pagesën e qirasë te firma private.

Po në vlerën e këtij tenderi, ka edhe llogari tjetër krahasuese: Qiraja e 1 makine për 4 vite që ka marrë policia në përdorim, është e barabartë pagën e 5 viteve, që merr 1 polic në shërbim terreni.

Nga viti 2017 kur këtë tender “gropë të zezë” vjedhjesh e filloi Ardi Veliu e deri tani, Policia e Shtetit ka paguar 19 milionë me Euro për makina qira, për të cilat ka indicie, denoncime e prova të shumta, se privati nuk i jep të gjitha sipas numrit të kontratës.

Tenderin e makinave me qira, nga Auditi i Brendshëm i Policisë, i Ministrisë së Brendshme dhe i Ministrisë së Financave, është cilësuar shkelje ligjore dhe abuzim i rëndë financiar, mbasi policia është e kompletuar me automjete, sa u janë dhënë edhe sekretareve të shefave.

Policët, presin të marrin orët shtesë duke dëgjuar premtimet; dhe shqiptarët shpresojnë se policia do luftojë krimin ekonomik-financiar, kur këtë krim e ka në kupolën e saj./Pamfleti

 

policia tender korrupsioni muhamet rrumbullaku makina me qira